بررسی رابطه بین ابتلا به وجود نشانه های بیش فعالی/ کمبود توجه با رفتارهای پرخطر و خودآسیب رسان در نوجوانان بزهکار

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آسیب شناسی روانی
  • کد COI اختصاصی: ASRUMA01_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 303
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهلا بهجتی اردکانی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

محمد اورکی

دانشیار رشته روانشناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

هدف: نوجوانی دورانی است که ریشه رشد ارزش هایی است و دورانی است که فرد مستعد خطرپذیریاست و ممکن است تصمیمات ناپایداری بگیرد که منجر به رفتارهای نامطلوب از جمله بزهکاری شودبنابراین گرایش نوجوانان به بزهکاری و رفتارهای مجرمانه می تواند ریشه در مشکلات روانشناختی داشتهباشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین ابتلا به وجود نشانه های بیش فعالی/ کمبود توجه با رفتارهایپرخطر و خودآسیب رسان در نوجوانان بزهکار انجام شد. روش پژوهش: جامعه آماری شامل کلیه نوجوانانبزهکار شهر یزد بود. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 170 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند.شرکت کنندگان به پرسشنامه های اختلال کمبود توجه – بیش فعالی سوانسون، نولان و پلهام (1981)،خطرپذیری نوجوانان ایرانی (زاده محمدی و احمدآبادی، 1387) و آسیب به خود (شی، 1998)، پاسخدادند. داده ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون و همچنین با بهره گیری از بسته نرم افزاری، spss26تحلیل آماری شد. یافته ها: نتایج نشان داد بین ابتلا به اختلال بیش فعالی/کمبود توجه و رفتارهای پرخطرو خودآسیب رسان در نوجوانان بزهکار رابطه معناداری وجود دارد (P> 0/001). نتیجه گیری: براساسیافته های پژوهش پیشنهاد می شود که مراکز حمایتی و نهادهای آموزشی با درمان اختلال بیش فعالی/کمبودتوجه، از آسیب های مرتبط با گرایش به رفتارهای پرخطر و رفتارهای خود آسیب رسان در نوجوانانپیشگیری نمایند.

کلیدواژه ها

بیش فعالی کمبود توجه، رفتارهای پرخطر و خودآسیب رسان، نوجوانان، بزهکار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.