مقایسه کیفیت زندگی و استرس ادارک شده در بیماران مبتلا به فشار خون بالا و افراد غیرمبتلا

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آسیب شناسی روانی
  • کد COI اختصاصی: ASRUMA01_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 522
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه ربیع پور

دانشجوی دکترای روانشناسی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

بهمن اکبری

دانشیار گروه روانشناسی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

چکیده

فشار خون بالا یکی از بیماری های مزمن پزشکی است که به علت تأثیر بر سایر اختلالات و افزایش مرگ و میر در زندگی بشر،بسیار مورد توجه قرار گرفته است و نکته قابل تامل اینکه شیوع ابتلا در کشورهای کم درآمد و متوسط بیشتر است. بر همیناساس پژوهش حاضر با هدف مقایسه کیفیت زندگی و استرس ادارک شده در بیماران مبتلا و غیر مبتلا به فشار خون بالا انجامپذیرفت. روش تحقیق بکار رفته، توصیفی از نوع روش علی- مقایسه ای بود. جامعه آماری این پژوهش، بیماران مبتلا به فشارخونبالا بودند که جهت اقدامات درمانی به بیمارستان حشمت شهر رشت مراجعه کرده بودند. از طرفی تمامی افراد غیر مبتلا به فشارخون بالا در این بازه زمانی، جامعه افراد عادی را تشکیل دادند. از هر جامعه آماری تعداد 25 نفر بصورت در دسترس انتخاب و بهعنوان نمونه در تحقیق شرکت نمودند. در این پژوهش، داده های خام به دستآمده با استفاده از نرم افزار 20 SSPS و روشتحلیل واریانس چند متغیره مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفت. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشتجهانی و مقیاس استرس ادارک شده میمورا و گریفیث استفاده گردید. نتایج تحلیل واریانس نشان داد بین دو گروه (فشار خونبالا و افراد غیرمبتلا) در نمرات مولفه های کیفیت زندگی و استرس ادارک شده، تفاوت معناداری وجود دارد؛ بطوریکه در مولفههای سلامت جسمی، سلامت روانی و سلامت روابط اجتماعی، نمرات گروه سالم در مقایسه با افراد مبتلا به فشار خون بالا بطورمعناداری بیشتر می باشد. همچنین در استرس ادارک شده منفی، افراد مبتلا به فشار خون بالا بطور معناداری نمرات بالاتری نسبت به افراد سالم کسب نمودند. بنابراین توجه به این موضوع به برنامه ریزان و دست اندرکاران مراکز بهداشتی- درمانی کشور پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

کیفیت زندگی، استرس ادارک شده، فشار خون بالا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.