بررسی تأثیر آموزش تکنیک های شناختی-رفتاری بر کارایی مدیران مقطع ابتدایی مطالعه موردی زنجان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آسیب شناسی روانی
  • کد COI اختصاصی: ASRUMA01_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 382
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید غفاری

دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور

مهناز نادری

دانش آموخته کارشناسی ارشد علم اطلاعات

چکیده

هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر آموزش تکنیک های شناختی-رفتاری بر کارایی مدیران مقطع ابتدایی مطالعه موردی زنجان می باشد.روش پژوهش: این پژوهش به صورت نیمه آزمایشی- میدانی است که در آن از طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل استفادهشد. جامعه آماری این پژوهش را کلیه ی مدیران مقطع ابتدایی کتابخانه های شهر زنجان تشکیل میدهند که مشتمل بر 120 نفر می باشد.نمونه آماری شامل 30 نفر بود که از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و در دو گروه کنترل (15 نفر) و آزمایش (15 نفر) قرارگرفتند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه محقق ساخته کارایی مدیران مقطع ابتدایی با 20 سؤال و اجرای برنامۀ تکنیک های شناختی-رفتاری و مواد آموزشی بوده است. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات آماری و برای تشریح نتایج پرسشنامه، از نرم افزار 22 SPSS و آزمونتحلیل کوواریانس استفاده شد.بحث و بررسی: بر این اساس لازم است که با بهره گیری از متخصصان و مجربان امر برنامه ریزی شناختی-رفتاری به ارائه آموزش هایلازم به مدیران مقطع ابتدایی در سطح شهر زنجان در مدارس مختلف اقدام شود و برای اینکه بتوان به نتایج مطلوب دستیافت، اینآزمایش در دیگر شهرها نیز صورت گرفته و نتایج مورد مقایسه قرار گیرد. همچنین استفاده از روانشناسان و کارشناسان در این زمینهبرای ارائه اطلاعات به سایر اقشار جامعه در این زمینه نیز می تواند مفید باشد. اهمالکاری، یک پدیده رفتاری است که به صورت به تأخیرانداختن وظایف توصیف شده و موجب ایجاد استرس، احساس گناه و کاهش شدید بازدهی فردی می شود. این پدیده رفتاری به دلیل عدمتعهد فرد به تکالیف و مسؤولیت ها، باعث می شود شخص تأیید اجتماعی اش را ازدستداده و در تعاملات اجتماعی به مشکل اساسیبرخورد نماید.نتیجه گیری: نتایج بیانگر آن بود که به طورکلی آموزش تکنیک های شناختی- رفتاری بر کارایی مدیران مقطع ابتدایی مطالعه موردیزنجان اثرگذار بوده است و این امر به گونه ای بوده که مقدار معناداری برای متغیر کارایی برابر 0۰002 شده است و مقدار F نیز 4۰11 بودهکه مقدار مناسبی است؛ بنابراین درمان شناختی- رفتاری بر این فرض استوار است که اغلب تغییرات درمانی، بین جلسات مشاوره ودرمان و در اثر تمرین فرد و بهره گیری از فنون شناختی- رفتاری صورت می گیرد؛ بنابراین درمانگر باید مطمئن شود که فرد کاملاً روشو ارزش کاربرد هریک از فنون و اهمیت تمرین منظم را درک کرده است. فنون درمانی نیز همانند مهارت های دیگر باید تا زمانی که فرددر آنها مهارت نیافته، به طور مکرر تمرین شود. در هر نوبت، تکنیک شناختی یا رفتاری جدیدی معرفی می شود. تمرین هر فن با فردتوسط درمانگر برای ایجاد اثر فوری، مثبت و قابل توجه، حتی اگر کوتاه مدت باشد مفید است.

کلیدواژه ها

آموزش، تکنیک های شناختی- رفتاری، کارایی، مدیران مقطع ابتدایی، شهر زنجان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.