بررسی امکانات موجود در کوهستان های مشرف به شهر تهران بر توسعه گردشگری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پاک
  • کد COI اختصاصی: TGCE05_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 396
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد پناهنده

کارشناس شهرداری باقرشهر

عباس بیات

دانشجوی کارشناسی رشته حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری

فاطمه قاسمی

کارشناس شهرداری باقرشهر

حمید آزادفرد

کارشناس شهرداری باقرشهر

چکیده

نیازها و ویژگی های کلان تهران از نظر محیط زیستی و نیاز به توسعه مناطق تفرجی فراغتی، ضرورت پیش بینی اهداف و برنامه ویژه ای را برای اجرای طرح های توسعه و احیای منابع طبیعی را می طلبد. روند تخریب محیط زیست در مناطق کوهستانی، بویژه در دامنه جنوبی البرز در کنار عوامل مانند موقعیت جغرافیایی، رشد جمعیت و توسعۀ شهری و نیاز به گذران اوقات فراغت و رهایی از تنش های روزمره، اهمیت این منطقه را بیش تر نمایان ساخته از این رو شایسته است طراحی چنین فضاهایی در چارچوب طرحی نظام مند و اصولی هدایت شود. هدف این تحقیق، ارائه راهکارهای طراحی پایدار سیمای کوهستانی و امکان توسعه در قالب کالبدی عملکردی است. حفظ میراث طبیعی، توسعۀ گردشگری با تأکید بر حفظ و ارتقای کیفیت محیطی و ایجاد مطلوب برای تحقیق و تفرج از جمله اهداف طراحی این محیط ها می تواند باشد. هدف از انجام تحقیق حاضر، بررسی شرایط جغرافیایی کوهستان مشرف به شهر تهران بر توسعه گردشگری می باشد. رش تحقیق، توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش، گردشگران و کوهنوردان مراجعه کننده مستمر به ود دره های دارآباد، کلک چال، دربند، ولنجک و درکه به عنوان مسیرهای اصلی کوهستان مشرف به شهر تهران، می باشد. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه محقق ساخته 35 سؤالی است. پایایی پرسشنامه با ضریب آلفای کرونباخ 0/75 محاسبه شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss و آزمون تحلیل عاملی انجام شد. یافته های تحقیق نشان داد که امکانات موجود کوهستان مشرف به شهر تهران بر توسعه کوهنوردی و گردشگری تأثیر دارد. از بین متغیرهای مربوط به امکانات موجود در کوهستان، "امنیت مسیر برای گردشگران (سالمندان، کودکان، زنان، ... )"، " وضعیت بهداشت و مدیریت جمع آوری، دفع و انتقال زباله" و "فضاهای تفریحی و ایستگاه های بازی"، دارای بیشترین بار عاملی می باشد.

کلیدواژه ها

مالیات، ارزش افسوده، تورم، استان های ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.