تحلیل فضایی آسیب پذیری سکونتگاه های روستایی شهر ثلاث در برابر مخاطره زلزله

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پاک
  • کد COI اختصاصی: TGCE05_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 406
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حدیث مرادی

دانشجوی دکتری، گروه آب و هواشناسی و ژیومورفولوژی، دانشکده جغرافیا و علوم محیطی، دانشکده حکیم سبزواری

ابوالقاسم امیراحمدی

استاد، گروه آب و هواشناسی و ژیومورفولوژی، دانشکده جغرافیا و علوم محیطی، دانشکده حکیم سبزواری

لیلی گلی مختاری

استادیار، گروه آب و هواشناسی و ژیومورفولوژی، دانشکده جغرافیا و علوم محیطی، دانشکده حکیم سبزواری

رحمان زندی

استادیار، گروه سنجش از دور و GIS، دانشکده جغرافیا و علوم محیطی، دانشکده حکیم سبزواری

چکیده

در میان تمام مخاطرات طبیعی زلزله یکی از جدی ترین آن هاست که زبان های عظیم اقتصادی و مرگ و میر مردم را به بار می آورد. کشور ایران که بر روی کمربند زلزله خیز آۀپ هیمالیا قرار گرفته یک منطقه مستعد زلزله محسوب می شود. هدف اصلی این پژوهش تحلیل فضایی میزان خطر زلزله در سکونتگاه های روستایی شهر ثلاث می باشد. در این راستا از تحلیل های فضایی در نرم افزار Arc GIS و تحلیل اقلیدسی استفاده شد. نتایج نشان داد که 50/17 درصد از مساحت شهرستان در پهنه ی خطر بسیار بالا و بالای خطر زلزله نسبت به گسل های فعال قرار دارد که در مجموع تعداد یک شهر از دو شهر این شهرستان و 105 روستا از مجموع 187 روستای این شهرستان در این پهنه واقع شده اند. همچنین 50/05 درصد از مساحت شهرستان در پهنه ی خطر بسیار بالا و بالای خطر زلزله براساس گسل های غیرفعال قرار دارند. که در مجموع یک شهر از دو شهر این شهرستان در پهنه خطر متوسط نسبت به گسل های غیرفعال و تعداد 46 روستا از مجموع 187 روستا در پهنه خطر بسیار بالا و بالای خطر زلزله قرار دارند.

کلیدواژه ها

تحلیل فضایی، ثلاث باباجانی، زلزله، مخاطره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.