تاثیر فرصت‌های رشد، محدودیت مالی و درماندگی مالی بر سرعت تعدیل نگهداشت وجه نقد در شرکت‌های کوچک و متوسط

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه دانش حسابداری مالی، دوره: 6، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JFAK-6-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 292
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یحیی کامیابی

دانشیار گروه حسابداری دانشگاه مازندران

محسن حسن نتاج کردی

دانشجوی دکتری حسابداری دانشگاه مازندران

جمیل ابراهیمی

دانشجوی دکتری حسابداری دانشگاه مازندران

چکیده

هدف: شرکت­ها به دنبال یک سطح هدفمند وجه نقد هستند تا بتوانند از این طریق انعطاف­پذیری مالی خود را حفظ کنند، اما ممکن است در برخی موارد شرکت­ها از این سطح تعیین شده فاصله بگیرند و به تدریج، به سطح بهینه میزان وجه نقد نگهداری شده باز گردند. وجه نقد نگهداری شده و سطح هدفمند آن، ممکن است به دلیل وجود هزینه­های تعدیل متفاوت باشد، و به­همین دلیل، سرعت تعدیل تحت تاثیر ویژگی­های شرکتی قرار می­گیرد. بر این اساس هدف اصلی تحقیق حاضر، بررسی تاثیر فرصت­های رشد، محدودیت مالی و درماندگی مالی بر سرعت تعدیل نگهداشت وجه­نقد در شرکت­های کوچک و متوسط پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است.   روش:بدین منظور، تعداد 75 شرکت کوچک و متوسط پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی دوره زمانی 1391 تا 1396 به عنوان نمونه انتخاب و  با بهره‌گیری از معادلات رگرسیونی چندگانه مبتنی بر داده‎های ترکیبی، آزمون شده‎اند. یافته­ها:یافته­های تحقیق حاضر نشان می­دهد که سرعت شرکت­های کوچک و متوسط در تعدیل میزان وجه­نقد نگهداری شده برای رسیدن به سطح هدفمند خود تحت تاثیر فرصت­های رشد، محدودیت­های مالی و درماندگی مالی قرار می­گیرد. نتیجه­گیری: نتایج پژوهش نشان می­دهد که شرکت­های کوچک و متوسط به دلایل نگرانی بابت از دست دادن فرصت­های رشد، و همچنین محدودیت­های مالی و هزینه­های مربوط به درماندگی مالی به گونه­ای سریع وجه نقد خود را تعدیل می­کنند. دانش­افزایی: این نتایج می­تواند برای شرکت­های کوچک و متوسط ایرانی که سیستم­های تامین مالی آن­ها مبتنی بر بانک­ها می­باشد و یا شرکت­های کوچک و متوسط دیگری که دسترسی محدودی به منابع مالی دیگر، غیربانکی دارند، سودمند باشد. همچنین می­تواند درک مدیران از نحوه مدیریت ذخایر نقدی را بهبود بخشیده و واکنش آن­ها نسبت به شوک­های اقتصادی و مالی را تحت تاثیر قرار دهد.  

کلیدواژه ها

سرعت تعدیل نگهداشت وجه­نقد, فرصت­های رشد, محدودیت مالی, درماندگی مالی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.