بررسی پارامترهای موثر بر فلوتاسیون کانی کربناته سرب در مقیاس آزمایشگاهی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله مهندسی منابع معدنی، دوره: 4، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MHRE-4-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 521
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معبود عسگری مهرآبادی

دانشجوی دکترا، دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژیوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود

محمد کارآموزیان

دانشیار، گروه فرآوری مواد معدنی، دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژیوفیزیک، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود

چکیده

در این تحقیق سعی شده است تا با بهینه‌سازی پارامترهای موثر بر فلوتاسیون کانی‌ غیرگوگردی سرب (سروزیت)، بتوان به کنسانتره‌ای با عیار و بازیابی مناسب دست یافت. برای انجام این کار تاثیر پارامترهای مقدار کف‌ساز، مقدار سولفید‌کننده سولفید سدیم، کلکتورهای آمیل گزانتات پتاسیم، دانافلوت 507، دانافلوت 233، دانافلوت 245، ایزوبوتیل گزانتات سدیم و ایزوپروپیل گزانتات سدیم، میزان کلکتور، زمان‌ خردایش، درصد جامد، pH، هوادهی در زمان آماده‌سازی، افزایش زمان آماده‌سازی، نرمه‌گیری، خردایش مجدد، رمق‌گیری و اضافه کردن مرحله‌ای کلکتور بررسی شد و در آخر در شرایط بهینه ،آزمایش‌های شستشو در شرایط مختلف انجام گرفت. نتایج نشان داد که فلوتاسیون رافر برروینمونهسربکربناتهباعیار 5/6 درصدسرب،تحت شرایط بهینه کف‌ساز روغن کاج به میزان 30 گرم بر تن، 5000 گرم بر تن سولفید سدیم، 1000 گرم بر تن کلکتور 507 (دی ایزوپروپیل دی تیوفسفات سدیم بعلاوه تیونوکربامات)، d80 75 میکرون، pH برابر با 5/9، درصد جامد برابر با 30، کنسانتره‌ای با عیار 0/17 و بازیابی 7/81 درصد به دست آمد. در این شرایط، عیار سرب در باطله نهایی به حدود 8/1 درصد رسید.افزایش زمان آماده‌سازی برای سولفور سدیم، کلکتور و کف‌ساز به ترتیب از 10، 4 و 1 دقیقه به 15، 6 و 2 دقیقه باعث افزایش جزیی در عیار و کاهش ناچیزی در بازیابی کنسانتره مرحله رافر شد. در نهایتدر مرحله شستشو در شرایطی که از آب تازه و نصف مواد شیمیایی مصرفی در مرحله رافر، استفاده شد، پس از 6 مرحله شستشو، کنسانتره‌ای با عیار نهایی سرب 8/63 و بازیابی کلی5/57 درصد حاصل شد.

کلیدواژه ها

سروزیت, فلوتاسیون, مدار, بهینه‌سازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.