اثر مکانیزم نرم کنی کنسانتره آهن معدن گل گهر بر شاخص های کیفی گندله خام تولیدی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله مهندسی منابع معدنی، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_MHRE-5-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 527
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیان معتمدی

کارشناسی ارشد، فراوری مواد معدنی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، کرمان

سعید زندوکیلی

استادیار، فراوری مواد معدنی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، کرمان

امیر حاجی زاده عمران

کارشناسی ارشد، فراوری مواد معدنی، مجتمع معدنی و صنعتی گل گهر سیرجان، کرمان

چکیده

در پژوهش حاضر ضمن تشریح مکانیزم‌های نرم­کنی آسیای گلوله‌ای و آسیای غلتکی فشار بالا (HPGR)، به بررسی پارامترهای فیزیکی متاثر از مکانیزم شکست، مانند اندازه، شکل و سطح مخصوص پرداخته شد. همچنین تاثیر این متغیرها بر شاخص‌های کیفی گندله خام تولیدی بررسی شد. علاوه بر این پس از تولید کنسانتره آهن دردانه­بندی‌های یکسان از تجهیزات HPGR و آسیای گلوله‌ای، میزان نرمه و شکل سطحی ذرات تولیدی مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که سطح مخصوص ذرات محصول HPGR در مقایسه با آسیای گلوله‌ای بیشتر است.  این ویژگی در نتیجه افزایش میزان ذرات نرمه در محدوده 7 تا 25 میکرون، وجود میکرو و ماکروترک‌ها و شکستگی‌های سطحی بیشتر ذرات در محصول HPGR تشخیص داده شد. همچنین ضمن گندله سازی از محصولات آسیای گلوله‌ای و HPGR در d80 یکسان (90 و 43 میکرون) مشخص شد که در µm90d80=، گندله‌های خام تولیدی از محصول HPGR، مقاومت دراپ و استحکام فشاری بیشتری نسبت به حالت تر وخشک دارند. همچنین گندله‌های خام تولیدی از محصول HPGR درحالت تر و درµm 43 d80= نیز دارای مقاومت دراپ و استحکام فشاری بالاتری در مقایسه با محصول آسیای گلوله‌ای بودند. اما استحکام فشاری گندله خام تولید شده در حالت خشک در محصول HPGR، نسبت به محصول آسیای گلوله‌ای درµm 43 d80 =، به میزان 18/63 درصد کاهش داشت که این میزان کاهش به افزایش بیش از حد سطح مخصوص و جذب بیش از حد آب توسط ذرات نرمه نسبت داده شد.

کلیدواژه ها

آسیای گلوله‌ای, HPGR, سطح مخصوص, شاخص‌های کیفی, گندله خام

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.