افزایش ایمنی شهرداری ها در مواقع بحران آتش سوزی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس مدیریت شهری، و شهرسازی و معماری با رویکرد اقتصاد و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCCAU02_222
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 474
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یونس غفاری

کارشناس ارشد طراحی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس

علی صدیقی

کارشناس ارشد مدیریت مالی دانشگاه آزاد، مدیر مالی سازمان اتوبوسرانی شهرداری اسلامشهر

فاطمه ایمانی

دانشجوی دکترای جامعه شناسی اقتصاد و توسعه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن

مصطفی عبدالله زاده رودپشتی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

چکیده

توسعه شهرها و رشد شهرنشینی از یک سو و افزایش بارگذاری های محیطی و اقتصادی از سوی دیگر توجه به ایمنی شهرها را دوچندان کرده است. یکی از مسایل فضاهای شهری، مدیریت بحران های ناشی از حوادث می باشد که از این بین، حوادث مرتبط با آتش سوزی و به طور کلی اقدامات سازمان آتش نشانی از اهمیت ویژه برخوردار است.هرشد سریع و بی رویه جمعیت، بیش از هر زمان شهرهای بزرگ را با خطرات طبیعــی مواجه ساخته است. خطرات طبیعی به همراه خطرات احتمالــی ناشی از فعالیتهای انسانی همچنان تشدید می شوند و محیط زیست را تهدید می نمایند. تراکم بیش از حد جمعیت در شهرها، دارایی ها، تاسیسات زیربنایی و منابع تولیدی و خدماتی باعث آسیبپذیر شدن تعداد انبوهی از انسانها گردیده است. هدف پژوهش حاضر افزایش ایمنی شهرداری ها در مواقع بحران آتش سوزی با روش توصیفی- تحلیلی می باشد. نتیجه پژوهش ها نشان می دهد بی شک حمایت های سازمان شهرداریها و دهیاری های کشور، استانداری ها، از جمله معاونت عمرانی، معاونت برنامه ریزی، دفتر امور شهری، اداره کل مدیریت بحران استان، دفتر امور روستایی، شهرداریها، شوراهای اسلامی در تقویت، توسعه و تجهیز مراکز و ایستگاه های آتش نشانی بی تاثیر نخواهد بود. و باید در یک راستا مشارکت داشته باشند. همچنین می توان گفت بخش عمده ای از مخاطرات شهری قابل پیش بینی و تشخیص ریسک است اما تمام رویدادهای حادث شده در کلانشهرها و حوادثی که ایمنی و سلامت شهروندان را به مخاطره می اندازد همیشه قابل پیش بینی نیست و این امر ناشی از خصایص پیچیدگی کلانشهرهاست.

کلیدواژه ها

افزایش ایمنی، بحران آتش سوزی، پیشگیری، مدیریت بحران، حریق

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.