تحلیل فضایی-کالبدی رشد هوشمند شهری از دیدگاه توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس مدیریت شهری، و شهرسازی و معماری با رویکرد اقتصاد و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCCAU02_220
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 248
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین پیرهادی

گروه مهندسی تکنولوژی حمل و نقل و ترافیک شهری، دانشگاه جامع علمی کاربردی

چکیده

عواملی نظیر افزایش جمعیت و افزایش شهر نشینی، امروزه مشکلات عدیده ای گریبان گیر شهروندان و مدیران شهری برای اداره و مدیریت شهرها شده است. برای حل این مشکلات و افزایش رفاه شهروندان نظریات مختلفی در مورد توسعه ارایه شده است. برای حل این مشکلات و افزایش رفاه شهروندان نظریات مختلفی در مورد توسعه ارایه شده است. با توجه به تلاش های نظری در باب تعریف توسعه و تعیین جنبه های اساسی آن، هم اکنون توسعه پایدار به عنوان مفهومی که مورد قبول اکثر نهادهای بین المللی و محققین است به وجود آمده است. در این بین اصطلاح توسعه و هوشمندسازی، معطوف به ارتقای سطح و کیفیت زندگی افراد و بهبود رفاه عمومی جامعه و پایداری آن است و به استمرار این فرایند در طول نسل های بشر اشاره دارد. در این زمینه، شهر هوشمند نه واقعیت بلکه نوعی راهبرد محسوب می شود که در جهت چشم انداز توسعه آینده به آن توجه شده است. این شهر به چگونگی شکل دهی شهر توسط شهروندان و اینکه چگونه می توان به امر توسعه پایدار شهری کمک کردو به آن سرعت بخشید، اشاره دارد. رشد هوشمند شهر به اصول توسعه و عملیات برنامه ریزی اشاره دارد که الگوی کاربری زمین و حمل و نقل موثر ایجاد کرده است. رشد هوشمند استراتژی های مختلفی را شامل می شود که نتایج این استراتژی ها، دسترسی بیشتر و سیستم های حمل و نقل چندگانه است. هدف پژوهش حاضر تحلیل فضایی-کالبدی رشد هوشمند شهری از دیدگاه توسعه پایدار در کلانشهرها با روش توصیفی-تحلیلی می باشد. پس می توان چنین گفت بر اساس آخرین ایده های مدیریت شهری بر مبنای فناوری اطلاعات و ارتباطات 'شهر هوشمند' شهری است که دارای شش مولفه یا شاخص شامل 'مدیریت هوشمند، شهروند هوشمند، محیط زندگی و کار هوشمند، اقتصاد هوشمند، حمل و نقل هوشمند و انرژی هوشمند' باشد. بی تردید تجهیز شهرها با فناوریهای نوین و روز دنیا در ساخت و سازها، سامانه حمل و نقل، زیرساختهای ارتباطی اقدامی در جهت توسعه شهری است که الزامات موفقیت در این بخش، بهره گیری از ایده های نوین به ویژه ایده های استارت آپ ها است.

کلیدواژه ها

هوشمندسازی، کلانشهرها، رشد هوشمند

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.