تحلیل برخی شرایط و احکام متفرقه حاکم بر موقوفی تعقیب

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی حقوق، فقه و فرهنگ
  • کد COI اختصاصی: LAWJC01_607
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4024
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سبحان یوسفوند

کارشناسی ارشد جزا و جرمشناسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

معصومه بیرانوند

کارشناسی ارشد جزا و جرمشناسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دورود

محمد یوسفوند

دانشجوی کارشناسی حقوق ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

چکیده

قرار موقوفی تعقیب از جمله قرارهای نهایی دادسرا است که توسط دادستان صادر می گردد. البته در مواردی اسـتثنایی کـه در مـاده۳۵۲قـانون آیـین دادرسـی کیفری ۱۳۹۲ آورده شده است این قرار توسط دادگاه نیز می تواند صادر گردد. قرار موقوفی تعقیب یک قرار شکلی اسـت کـه بـه موجـب آن مقـام قضـایی بدون اینکه وارد ماهیت وقوع یا عدم وقوع بزه شود تعقیب جزایی متهم را به جهتی از جهات قانونی موقوف مینماید. موارد صـدور قـرار موقـوفی تعقیـب در قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲آورده شده اند که تفاوت چندانی با قانون سابق ندارد بجز اینکه توبه به عنوان یکی از دلایل سقوط دعوای عمـومی به موارد شش گانه قرار موقوفی تعقیب اضافه شده است که البته گامی مثبت در جهت فردی کردن مجـازات هـا مـی باشـد. پرسشـی کـه ایـن تحقیـق در پـی پاسخگویی به آن است، این است که ماهیت قرار موقوفی تعقیب چیست و شرایط حاکم بر این قرار چگونه است؟ تحقیق پیش رو با روش توصیفی ـ تحلیلـی گردآوری شده است و نتایج حاصل از تحقیق حاکی از آن است که قرار موقوفی تعقیب به شکل احصا شده در ماده۱۳قانون آیین دادرسی کیفـری مصـوب سال۱۳۹۲ آورده شده است، این قرار، قراری شکلی و قاطع دعوی عمومی می باشد اما سبب اسقاط دعوی خصوصی نمی شود، این قـرار از اعتبـار مطلـق امـر مختومه برخوردار است، ماده ۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری (۱۳۹۲) که جایگزین ماده۶ قانون ایین دادرسی دادگاه های عمـومی و انقـلاب در امـور کیفـری شده است ،این قرار قابل تجدیدنظر و اعتراض است، همچنین علی رغم احصا موارد صدور قرار موقوفی تعقیب تفاوت آنچنانی میان آن و قـرار منـع تعقیـب وجود ندارد و حتی در مواردی می توان این قرارها را به جای یکدیگر صادر نمود، البته به لحاظ دارا بودن اعتبار امر مختومه قرار موقوفی تعقیب بـر قـرار منـع تعقیب ارجعیت دارد که علت آن هم متناسب بودن آن به نفع متهم می باشد.

کلیدواژه ها

قرار موقوفی تعقیب، موارد صدور قرار موقوفی تعقیب، دادرسی کیفری، اعتبار امر مختومه، قرار منع تعقیب، دادسرا.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.