فرزندخواندگی و آثار آن در حقوق ایران و انگلیس

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی حقوق، فقه و فرهنگ
  • کد COI اختصاصی: LAWJC01_603
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 347
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور مهدوی مقدم

گروه حقوق، واحد لار، دانشگاه آزاد اسلامی، لارستان، ایران

اسعد زاهدی

گروه حقوق، واحد لار، دانشگاه آزاد اسلامی، لارستان، ایران

چکیده

مواد ۲۰و ۲۱ در کنوانسیون حقوق کودک به فرزندخواندگی پرداخته است و از کشورهایی که سیستم فرزند خواندگی را به رسمیت شناختهاند، خواسته است که منافع عالیه کودک را در اولویت قرار دهند.در قانون مدنی ایران فرزند خواندگی مطرح نشده و قانونگذار در سال۱۳۵۳ با تصویب قانون حمایت از کودکان بی سرپرست تا حدی این نقیصه را رفع کرد و به انتظام بخشی روابط موجود پرداخت. در این مقاله سعی شده به این سوالها پاسخ داده شود که آیا فرزند خواندگی در اسلام به طور مطلق منع شده است؟ پرورش و تربیت کودک در خانواده چه ضرورتی دارد؟ و بالاخره آن که هویت واقعی کودک چگونه باید حفظ شود؟همچنین به بررسی قانون حمایت از کودکان بدون سرپرست ولایحه در دست بررسی و مقایسه تطبیقی آن با قوانین ایران وانگلستان و معایب ومحاسن این قوانین خواهیم پرداخت.

کلیدواژه ها

فرزندخواندگی، زوجین سرپرست، لقیط، حمایت، کودکان بدون سرپرست، قرابت، هویت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.