تحقیقات علمی دریایی در نظام بین الملل

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی حقوق، فقه و فرهنگ
  • کد COI اختصاصی: LAWJC01_518
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 331
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهتاب قایینی

کارشناسی ارشد حقوق بین الملل ، دانشگاه آزاد چالوس

چکیده

تحقیقات علمی دریایی شاخه ای از حقوق بین الملل دریاها است که ریشه در قدیمی ترین ادوار بشر دارد. یکی از دلایلی که بشر را از دیرباز به سمت تحقیقات دریایی سوق داده است، نقش ویژه این تحقیقات در جنبه های مختلف زندگی از جمله جنبه های اقتصادی ، تاریخی ، سیاسی ، نظامی ، اجتماعی و... می باشد . امروزه تحقیقات علمی دریایی با گذشت زمان و توسعه فناوری های نوین دولت ها، ابعاد بسیار گسترده ای پیدا کرده است و موضوعات متنوع تری را نسبت به گذشته در برمی گیرد که هر یک از این موضوعات در نظام بین الملل دارای آثار مخصوصی است . زیرا تحقیقات علمی دریایی، اگرچه برای همه کشورها میسر می باشد ولی باید با رعایت قواعد اساسی و عمومی که کلیه کشورها جهت انجام آن ملزم به آنند انجام شود. لذا، حق انجام این تحقیقات یک حق مطلق نیست ، بلکه مشروط به رعایت حقوق و تکالیف سایر کشورها شده است و می بایست با رعایت موازین مقرر در کنوانسیون حقوق دریاها که یک معاهده بین المللی است صورت گیرد. بدیهی است هر چه این ناحیه دریایی به سواحل دولت ها نزدیک تر باشد، به طور معمول محدودیت های بیشتری برای انجام پژوهش ها وجود دارد و هر چه ناحیه مزبور دورتر از سواحل دولت های ساحلی باشند محدودیت های کم تری برای انجام پژوهش های دریایی وجود دارند. این پژوهش در صدد است تا به مقررات حاکم بر تحقیقات علمی دریایی در نظام بین الملل بپردازد . زیرا همان گونه که می دانیم این پژوهش ها راه برون رفت از بن بست را به ما نشان خواهد داد.

کلیدواژه ها

تحقیقات علمی دریایی، همکاری های بین الملل ، کنوانسیون ۱۹۸۲، نظام بین الملل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.