درآمدی بر ماهیت اشخاص محجور و چگونگی ارتباط آن با فقه و حقوق اسلامی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی حقوق، فقه و فرهنگ
  • کد COI اختصاصی: LAWJC01_407
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 295
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدحسین ستاره

کارشناسی ارشد، فقه و مبانی حقوق، دانشگاه مازندران

چکیده

یکی از مباحث مهم و بنیادین حقوق مدنی مبحث اشخاص و محجورین می باشد و در این پژوهش سعی بر آن شده است که تمامی ابعاد اشخاص، شخص محجور و حجر و سایر موارد به طور کلی مورد بررسی قرار گیرد و هم چنین با برگرفتن از سخنان فقیهان و نکات آنان نیز در این خصوص آورده شود. در خصوص مستندات فقهی و حقوقی هم سعی شده که خلاصه مطالب آن در این پژوهش آورده شود که البته آیات و روایات گوناگون هم در این زمینه آمده است. هم چنین در این خصوص که حکمت تشریح مقررات حجر به چه صورت است؟ و ضمانت اجرای اشخاص محجور در مقابل اسباب حجر چیست؟و اینکه نهایت امر اهداف و نتایج حجر و محجوریت اشخاص و اسباب حجر و سایر موارد را تبیین خواهیم کرد و این که زوایای مختلف احکام و حدود و حجر و نظرات صاحبان امر را هم در این پژوهش همراه با مستندات آن بیاوریم.

کلیدواژه ها

محجورین، فقیهان، حکمت تشریع، اسباب حجر، حدود حجر.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.