بررسی حضور باکتری های هسته ساز یخ در سطح درختان گردو در شهرستان بافت، کرمان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم کشاورزی غذای سالم از مزرعه تا سفره
  • کد COI اختصاصی: AFPICONF08_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 628
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه رستمی

استادیار گروه گیاه پزشکی، واحد رفسنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، رفسنجان، ایران گروه بیماری شناسی گیاهی واحد رفسنجان، دانشگاه آزاد اسلامی ، رفسنجان، ایران

چکیده

گردو یکی از میوه های خشک مهم و تجاری محسوب شده و مصارف متعدد آن نشانگر اهمیت آن در اقتصاد می باشد. با توجه به اقتصاد متکی بر کشاورزی اغلب مناطق روستایی، به ویژه گردو در شهرستان بافت، مدیریت تنش های خسارت زا در این محصول از اهمیت بالایی در اقتصاد روستاییان برخوردار است. کاهش ناگهانی دما و سرمای دیررس در فصل بهار میتواند آسیب قابل توجهی به جوانه های میوه درحال رشد این گیاه وارد نماید و هرساله سبب خسارت اقتصادی به باغداران درختان گردو میشود. باکتریهای اپیفیت مولد هسته یخ، یکی از عوامل تشدید کننده سرمازدگی در گونه های متعدد گیاهی هستند که نقش آنها در افزایش میزان سرمازدگی در منابع متعدد به اثبات رسیده است. شناسایی این باکتری ها در جهت مدیریت تنش سرمازدگی ضروری به نظر میرسد. در این مطالعه به منظور بررسی حضور باکتری های مولد هسته یخ در سطح درختان گردو در شهرستان بافت تعداد ۱۰۰ نمونه از بخش های هوایی گیاه از ۵۰ منطقه در این شهرستان جمعآوری شد. ابتدا باکتری های اپی فیت )بیش از پنجاه جدایه متفاوت از نظر مورفولوژی( از سطح درختان گردو، جداسازی و نگهداری شد. با انجام آزمون هسته یخ به روش درون لوله، هشت جدایه به آزمون هسته یخ پاسخ مثبت نشان دادند. جدایه های فعال هسته یخ، براساس ویژگی های مورفولوژیکی و آزمونهای بیوشیمیایی مورد شناسایی اولیه قرار گرفتند. از تعداد ۸ جدایه هسته یخ، تعداد ۶ جدایه پاسخی مشابه جنس Pseudomonas به آزمونهای بیوشیمیایی نشان دادند. این اولین گزارش از باکتری های هسته یخ گردو در ایران است .

کلیدواژه ها

باکتری های مولد هسته یخ، گردو، سرمازدگی، بافت.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.