محاسبه تعداد، قطر و فرکانس تولید حباب‌های در حال صعود در سلول‌ الکتروشیمیایی باتری‌ها

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی مکانیک تبدیل انرژی، دوره: 6، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_EEDJ-6-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 312
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد طاهریان

دانشگاه تهران، تهران

سعید ناهیدی

دانشگاه سمنان، سمنان

چکیده

اهمیت تبدیل انرژی در کاربری­ های آینده باعث تحقیقات بسیاری برای ارزیابی فرآیند­های الکتروشیمیایی شده است. در موارد خاص مورد مطالعه، اندازه ­گیری کمیت ­های حاضر در واکنش ­های الکتروشیمیایی با روش­های عددی موجود امکان­پذیر نیست در نتیجه می­ بایست روش ­های جایگزین توسعه یابد. یکی از این روش ­ها، بررسی واکنش ­های تکاملی گازهای حاصل از واکنش با کمک نرم­افزار­های محاسباتی است. سامانه­ های الکتروشیمیایی از مدیریت ضعیف و عدم تنظیم حباب­ های گاز در حال صعود آسیب می­ ییند. درک بهتر از رفتار حباب­ ها برای کمک به کاهش قدرت بیش از حد حباب­ های تولید­شده، صرفه ­جویی در انرژی و رفع موانع انتقال جرم طی واکنش­ های شیمیایی به ­کار می­ رود. یک نکته بسیار مهم در این زمینه، بررسی تعداد حباب­ها، مقدار و فرکانس تولید آن­ها است به­ طوریکه در فرآیند الکتروشیمیایی و در اثر انجام واکنش، حباب گاز تشکیل می­ گردد و این حباب­ های گاز تولیدشده بر روی سطوح الکترود قرار می­ گیرد و مانع از برخورد سیال به سطح الکترودشده و شارژ باتری رخ نمی ­دهد که به این پدیده مقاومت حبابی می­ گویند. برای جلوگیری از رخ دادن این پدیده می­ توان با دخیل کردن پارامتر­هایی نظیر تغییر در انرژی سطحی سامانه با استفاده از سرفکتنت­ های خاص، تعداد، اندازه و نرخ تولید آن­ها را کنترل کرد. اساس این بررسی طی آزمایش سرعت ­ستجی ذرات[1] صورت پذیرفت. نرم­ افزار مورد استفاده در این تحقیق برای بررسی کمی رفتار­های فوق، نرم ­افزار متلب است. در ادامه استفاده از دستور­های مهم این نرم­ افزار جهت رسیدن به اهداف تحقیق اشاره می ­گردد   [1] Particle image Velocimetry(PIV)

کلیدواژه ها

باتری شناور, هیدرودینامیک حباب, قطر اندازه حباب, تعداد حباب, فرکانس تولید حباب, سرعت سنجی ذرات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.