زمین شناسی ایران در دوران انقلاب صنعتی چهارم و پساکرونا

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: بیست و سومین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI23_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 466
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان افضل

دانشیار، بخش مهندسی معدن و نفت، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران- عضو هیات مدیره انجمن زمین شناسی ایران

امیربیژن بثربی

بخش معدن و صنایع وابسته، شرکت دانش بنیان تحلیل داده شمارا، پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران

چکیده

هدف از این نوشتار باز کردن بحثی مورد غفلت در زمین شناسی ایران در مورد تحولات لازم در دانش زمیین شناسیی در دوران انقلاب صنعتیچهارم و پساکرونا می باشد. بحران کرونا که می توان از آن بعنوان جنگ جهانی سوم نام برد، سرعت رشد فناوری های مرتبط با انقلاب صنعتیچهارم را افزایش داده است. این فناوری ها مبتنی بر هوشمندسازی، مجازی سازی، ارزرمزها و روباتیک هستند و ارتقای عظیمی در صنایع وخدمات می دهند. این تحولات منجر به کاهش زمان و هزینه مصرفی و نیز افزایش کیفیت پروژه های زمین شناسی می گردد. بر اساس اینفناوری ها، زمین شناسی در پنج زمینه شامل اهداف، استفاده از پهپاد، کلان داده، هوشمندسازی و روباتیک و ارزرمزها دچار تحول شده و می-گردد. اهداف زمین شناسی ایران در این راستا باید به تامین منابع عناصر استراتژیک و کمیاب مانند لیتیوم و نیز انرژی های پاک و پایدار در تمامگرایش ها تغییر یابد. بروزرسانی، اصلاح و تحلیل کلان داده ها یک موضوع بسیار مهم در این راستا می باشد. شاید مهمترین مبحث در این امرهوشمندسازی سخت افزاری و نرم افزاری و نیز استفاده از فناوری روباتیک در زمین شناسی است. همچنین پیوند بین زمین شناسی و ارزرمزهامی تواند جذابیت بخش پروژه های زمین شناسی و اکتشاف را منجر شود و سبب ایجاد ارزش افزوده در آن گردد. در این راستا تحول در گرایش-های زمین شناسی نیز لازم است تا در راستای شکوفایی انقلاب صنعتی چهارم در دوران پساکرونا قرار گیرند.

کلیدواژه ها

انقلاب صنعتی چهارم، پساکرونا، هوشمندسازی، عناصر استراتژیک، ارزرمز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.