طراحی سیستم خبره فازی جهت انتخاب استراتژی مدیریت دانش در شرکت گاز استان گلستان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی رویکرد های نوین مدیریت در مطالعات میان رشته ای
  • کد COI اختصاصی: MANAGCONFG01_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 369
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا برنا

دکترای مهندسی عمران گرایش آب وسازه های هیدرولیکی، کارمند شرکت گاز استان گلستان، گرگان گلستان ایران

عین اله تاجیک

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحدعلی آباد کتول، کارمند شرکت گاز استان گلستان گرگان گلستان ایران

عبدالغنی رستگار

استادیار دانشگاه گنبد کاووس دانشکده علوم انسانی آزاد شهر گروه مدیریت، گنبد کاووس گلستان ایران

چکیده

انتخاب استراتژی مناسب مدیریت دانش به عنوان یکیاز مهم ترین عوامل موفقیت پیاده سازی مدیریت دانش یاد شده است. انتخاب استراتژی مدیریت دانش یک مسئله تصمیم گیری است که نیاز به ملاحظه تعدادی عوامل پیجیده دارد. در ارزیابی وانتخاب استراتژی مناسب مدیریت دانش، عوامل مختلفی در سازمان باید مورد توجه قرار بگیرند. این در حالی است که عوامل شناسایی شده و نحوه تأثیر آنها بر استراتژی مدیریت دانش در ذات خود دارای ابهام می باشند. دراین پژوهش ابتدا مروری بر مبانی نظری تحقیق در ارتباط با استراتژی های مختلف مدیریت دانش شده و عوامل تأثیرگذار این عوامل بر انتخاب استراتژی مدیریت دانش از طریق دلفی فازی استخراج شده است. سپس یک سیستم. خبره فازی جهت انتخاب استراتژی مناسب مدیریت دانش با توجه به عواملی که بر استراتژی مدیریت دانش تأثیر دارند، طراحی شده است. عواملی که در این سیستم بر انتخاب استراتژی مدیریت دانش در سازمان تأثیرگذار هستند شامل موارد: استراتژی عمومی کسب وکار، ساختار سازمانی، عوامل فرهنگی، استراتژی های فناوری اطلاعات ، استراتژی های مدیریت منابع انسانی، سطح اجتماعی سازی، انواع دانش و فرآیندهای خلق و انتشار آن می باشند، با توجه به عوامل تأثیرگذار شناسایی شده بر استراتژی های مدیریت دانش، استراتژی نهایی براساس طیفی ازانسان گرایی تا سیستم گرایی وباهدف حفظ توان سطح دانش آکار و ضمنی سازمان پیشنهاد می شود. عملکرد سیستم طراحی شده با اطلاعات مربوط در شرکت گازاستان گلستان مورد تست و ارزیابی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش، استراتژی مدیریت دانش، انتخاب استراتژی مدیریت دانش، سیستم خبره فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.