ارائه مذل یکپارچه زنجیره تامین در شرایط فازی با رویکرد UPGRAL

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی رویکرد های نوین مدیریت در مطالعات میان رشته ای
  • کد COI اختصاصی: MANAGCONFG01_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 515
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا عیوقی

دکتری مدیریت صنعتی،گروه مدیریت صنعتی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

حسین دهقانی پوده

دانشیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر (Phd)، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران

عباس راد

استادیار دانشگاه شهید بهشتی (Phd)، گروه مدیریت صنایع، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

داود طالبی

استادیار دانشگاه شهید بهشتی (Phd)، گروه مدیریت صنایع، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

در این مقاله به ارائه مدل چند هدفه پایدار مکان یابی، موجودی، مسیریابی زنجیره تامین در شرایط عدم قطعیت با رویکرد پدافند غیر عامل پرداخته شده است. و مدل UPGRAL معرفی و مورد بهره برداری قرار گرفته است. پارادایم UPGRAL یک مدل یکپارچه برای مسئله مکان یابی - مسیریابی - موجودی در زنجیره تامین 4 سطحی است که در آن پارامترهایی مانند تقاضا، هزینه تاسیس تسهیلات و هزینه نگهداری موجودی، غیرقطعی و به صورت اعداد فازی مثلثی در نظر گرفته شده است. در مدل مورد بررسی، جهت افزایش تاب آوری زنجیره تامی، مشخصه ها و قابلیت های پدافند غیرعامل در زنجیره تامین مانند «سرعت جریان آمادی»، «امنیت مسیرهای پشتیبان» و «امکان استقرار منابع و تجهیزات» و اصل پراکنده سازی جهت مکانیابی در نظر گرفته شد. حل مدل با استفاده از روش های فراابتکاری نهنگ و NSGA-II پرداخته شده است. ابتدا برای مسئله مورد نظر، یک مدل ریاضی چهار هدفه ارائه شده است که اهداف آن عبارتند از: 1) حداقل سازی هزینه های زنجیره تامین؛ 2) حداکثر سازی مسئولیت اجتماعی یا فواید اجتماعی؛ 3) کمینه سازی تاثیرات زیست محیطی و 4) کمینه سازی ریسک. همچنین مسائل نمونه آزمایشی در سه گروه اندازه کوچک، متوسط و بزرگ به وسیله الگوریتم WOA حل گردیده و جهت اثبات کارایی این الگوریتم، نتایج حل این الگوریتم با نتایج حل الگوریتم NSGA-II با توجه شاخص های مقایسه ای کیفیت، پراکندگی، یکنواختی و زمان حل با یکدیگر مقایسه شده اند. نتایج حاصل نشان دادند که در همه موارد، الگوریتم WOA دارای توانایی بالاتر جهت دستیابی به جواب های با کیفیت تر و نزدیک بهینه نسبت به الگوریتم NSGA-II می باشد. همچنین مقادیر شاخص پراکندگی نشان داد که الگوریتم WOA در اکتشاف و استخراج ناحیه شدنی جواب قوی تر می باشد. نتایج شاخص یکنواختی و زمان حل نیز نشان داد، الگوریتم NSGA-II نسبت به الگوریتم WOA دارای زمان حل کمتر بوده و فضای جواب را به صورت یکنواخت تر جستجو می کند.

کلیدواژه ها

زنجیره تامین حلقه بسته،‌پایداری، پدافند غیرعامل، عدم قطعیت، الگوریتم فرا ابتکاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.