شناسایی و تحلیل اثرات محیط کلان بر توسعه شهر هوشمند (مورد مطالعه: شهر کازرون)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی رویکرد های نوین مدیریت در مطالعات میان رشته ای
  • کد COI اختصاصی: MANAGCONFG01_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 630
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد فلاح تفتی

استادیار دانشگاه علم و هنر یزد

مژگان قهرمانی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات

مسعود احمدخانی

استادیار دانشگاه علم و هنر یزد

چکیده

این پژوهش به بررسی و شناسایی و تحلیل اثرات محیط کلان بر توسعه شهر هوشمند (مورد مطالعه: شهر کازرون)، می پردازد. برای تهیه پرسشنامه این پژوهش ابتدا، مبانی نظری جهت شناسایی عوامل کلان و زیرمولفه های موثر بر توسعه شهر هوشمند بر اساس مقالات کتب علمی، استخراج شد. پس از استخراج عوامل، نسبت به تعدیل آن ها اقدام شد. به این منظور نمونه های اولیه پرسشنامه بین ۲۰ نفر خبره از بین اساتید و متخصصان حوزه شهر هوشمند توزیع گردید تا نظر خود را راجع به مناسب بودن سوالات و نحوه بیان آن ها اعلام و نسبت به تعدیل آن ها اقدام نمایند. با توجه به ظرفیت های موجود، تعداد ۲۰ نفر خبره در زمینه فناوری اطلاعات و توسعه شهر هوشمند، انتخاب شد. با توجه به تحلیل PESTEL، ۴۹ عامل نهایی، در شش دسته مربوط به حوزه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، تکنولوژیکی، محیطی و قانونی، تقسیم بندی شد. نتایج پژوهش نشان داد، مهمترین عوامل در توسعه شهر هوشمند عبارتند از: دولت الکترونیک و ساخت اپیلیکیشن های هوشمند (اولویت اول به صورت مشترک)، سیاست های مربوط به فناوری اطلاعات (رتبه دوم) و زیرساخت های مربوط به اطلاعات (رتبه سوم). همچنین، مهمترین عامل کلان در توسعه شهر هوشمند، عوامل تکنولوژیکی و بعد از آن به ترتیب عوامل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، قانونی و زیست محیطی شناسایی شدند. برای توسعه شهر هوشمند در کازرون، عوامل تکنولوژیکی شرایط بهتری برای استقرار دارند و این شهر از لحاظ عوامل قانونی، شرایط مناسبی ندارد.

کلیدواژه ها

شهر هوشمند، محیط کلان، کازرون، PESTEL

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.