پهنه بندی اکولوژیکی کشت دیم یونج هدر دشت قوچان- شیروان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره ملی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT16_514
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 364
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام وطندوست

دانشجوی کارشناسی ارشدمهندسی زراعت

قربانعلی رسام

دانشیارگروه زراعت مجتمع آموزش عالی شیروان

مهدی تیموری

استادیار مجتمع آموزش عالی شیروان

عیسی تیره دست

کارشناس مهندسی زراعی

چکیده

به منظور تهیه نقشه پهنه بندی اکولوژیکی کشت یونجه دیم در دشت قوچان-شیروان ازروش فائو استفاده گردید.پژوهش در سطح 5553/46 کیلومتر مربع اراضی دشت قوچان-شیروان با ارتفاع کمتر از 2300 متر از سطح دریا با مجموع 126689 رکورد اطلاعاتی انجام گردید.تعیین کلاس های تناسب به روش پارامتریک انجام شدو مدلسازی و تهیه نقشه های پهنه بندی در محیط نرم افزاری سیستم اطلاعات جغرافیایی ArcGIS 10.7 انجام گردید. همچنین این نرمافزار به عنوان ابزاری در شناسایی، پردازش و تجزیه و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفت. طبق نتایج بدست آمده کلیه نقاط دشت قوچان-شیروان جهت کشت یونجه دیم در کلاسهای نامناسب N1 و N2 قرار دارد. بنابر یافته های پژوهش بخشهای شمالی و جنوبی دشت به مساحت 3194/03 کیلومترمربع (57/51) برای کشت یونجه دیم دارای تناسب N1 (در حال حاضر نامناسب) و بخش های مرکزی و قسمتهایی از شمال شرق دشت به مساحت 2359/43 کیلومتر مربع (%42/49) دارای کلاس تناسب N2 (نامناسب دائمی) می باشند.دلیل عمده پایین بودن کلاسهای تناسب در منطقه بارش سالانه کمتر از میزان مورد نیاز برای عملکرد مناسب یونجه دیم است.همچنین بالا بودن نسبی عامل محدودیت سیل گیری در منطقه عامل دیگر پایین آمدن کلاس تناسب کشت یونجه دیم می باشد.

کلیدواژه ها

پهنه بندی اکولوژیکی، دشت قوچان-شیروان، مدل پارامتریک،یونجه دیم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.