اثر تیمارهای مختلف پرایمینگ بر روی جوانه زنی بذر انجیر معابد

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره ملی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT16_191
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 500
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره امامی بیستگانی

دانش آموخته دکتری زراعت،دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

ظریفه سلیمی قراجه

دانش آموخته کارشناسی باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

پریزاد ماوندی

گروه باغبانی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، تهران، ایران

مختار حیدری

عضوهییت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان

چکیده

به منظوربررسی اثر تیمارهای مختلف پرایمینگ روی جوانه زنی بذر انجیر معابد آزمایشی به صورت فاکتوریل با چهار تکرار درقالب طرح کامل تصادفی در آزمایشگاه باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستاناجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل: ا) خیساندن بذر در زمانهای 1،2 و 3 دقیقه درآب ولرم، (2 اسید سولفوریک 96 درصد به مدت 1،2 و 3 دقیقه،(3 اسید نیتریک 65 درصد به مدت1،2 و 3 دقیقه، (4 اسیدکلریدریک 37 درصد به مدت1،2 و 3 دقیقه. پس ازشانزده روزازآغازآزمایش صفات درصدجوانه زنی ،سرعت جوانه زنی ، میانگین مدت زمان جوانه زنی ،طول ریشه چه، طول ساقه چه و نسبت طول ساقه چه به ریشه چه انداز گیری شد. نتایج نشان داد که اثر متقابل زمان و تیمارها ( اسیدها و خیساندن ) اثر معنیداری بر درصد جوانه زنی ، سرعت جوانه زنی ، میانگین مدت زمان جوانه زنی ،طول ریشه چه، طول ساقه چه و نسبت طول ساقه چه به ریشه چه داشت. همچنین نتایج اثر متقابل زمان و تیمارها نشان داد که بیشترین و کمترین درصد جوانه زنی مربوط به تیمار اسید نیتریک در مدت زمان 2 دقیقه و اسید سولفوریک در زمان 3 دقیقه بود.

کلیدواژه ها

اسید سولفوریک، خیساندن، درصد جوانه زنی ، طول ریشه چه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.