نقش هم افزایی علف کش و کولتیواتور در افزایش عملکرد دانه گیاه روغنی کلزا

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 308

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT16_180

تاریخ نمایه سازی: 13 بهمن 1399

چکیده مقاله:

علف های هرز یکی از عوامل محدودکننده عملکرد کلزا به شمار رفته و کنترل مناسب این گیاهان هرز برای دستیابی به عملکردهای بالا در این گیاه ضروری میباشد. بهمنظور بررسی نقش همافزایی علف کش و کولتیواتور در افزایش عملکرد دانه گیاه روغنی کلزا، آزمایشی در سال زراعی 1397-98 به صورت کرتهای خردشده در قالب بلوکهای کامل تصادفی با 12 تیمار در سه تکرار در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل سه سطح فاکتور اصلی (کولتیواتور) و چهار سطح فاکتور فرعی (شاهد، تریفلورالین، کوین مراک+ متازاکلر و کلوپیرالید+ هالوکسی فوپ آر-متیل) بود. نتایج نشان داد که کمترین عملکرد دانه 65/5) گرم در مترمربع) مربوط به تیمار بدون کولتیواتور و بدون کاربرد علف کش (شاهد) بود که با دیگر تیمارهای آزمایش تفاوت معنیداری را نشان داد و بیشترین میزان عملکرد دانه نیز در تیمارهای کوین مراک+ متازاکلر به همراه استفاده از کولتیواتور در مراحل 4-2 برگی 260/0) گرم در مترمربع) و 6-4 برگی کلزا 304/0) گرم در مترمربع) به دست آمد. نتایج این مطالعه نشان داد که روشهای تلفیقی در مقایسه با روشهای مکانیکی و شیمیایی از کارکرد بهتری در کنترل علفهای هرز و به دنبال آن بهبود عملکرد کمی کلزا برخوردار بودند.

نویسندگان

حسین ثابت زنگنه

محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران.

جعفر حبیبی

کارشناس بخش تحقیقات گیاه پزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران.

عادل حمادی

محقق بخش فنی و مهندسی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران.