اثر عمل خاک ورزی در کشت ذرت بر روی مشخصات خاک و تولید محصول در فصل گندم

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره ملی علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
  • کد COI اختصاصی: NABATAT16_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 293
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت اله لطیف منش

استادیار دانشگاه یاسوج،

چن یوان جن

دانشیارعلوم آکادمی کشاورزی چین

وی جیان جنگ

استاد تمام علوم آکادمی کشاورزی چین

چکیده

به منظور شناخت بیشتر تاثیرات خاک ورزی در کشت ذرت بر برخی مشخصات خاک و تولید محصول در فصل گندم در یک آزمایش مزرعه ای میان مدت در دشت شمال چین، اقدام به تحقیقی یک ساله نمودیم که دراین آزمایش، تیمارهای خاکورزی شامل دو رژیم بدون خاک ورزی (N) و زیر شکن با خاک ورزی چرخشی (SR) در فصل ذرت، به دنبال آن سه نوع روش خاک-ورزی شامل خاکورزی چرخشی استریپ (sTR)، خاکورزی چرخشی (R) و زیر شکن با خاکورزی چرخشی (SR ) در فصل گندم بودند. نتایج نشان داد که (N-SR) به طور معنی داری باعث کاهش مقاومت نفوذی خاک شد، در ضمن، غلظت نیترات در خاک از عمق 140-40 سانتیمتری خاک به طور معنی داری کمتر از سایر روش های خاک ورزی به جز N-R بود .(p< 0.01) نتایج حاصل از تولید گندم نشان داد که N-SR نسبت به سایر تیمارها به طور معنیداری افزایش تولید داشت. به طور کلی، نتایج ما حاکی از آن است که زیر شکن با خاک ورزی چرخشی در گندم پس از سیستم بدون خاکورزی در ذرت میتواند باعث کاهش مقاومت نفوذی خاک و افزایش جذب نیترات به ویژه از لایه های عمیق تر خاک و همچنین افزایش نرخ فتوسنتز شود که اینعوامل میتوانند منجر به افزایش تولید گردند.

کلیدواژه ها

تولید گندم، خاکورزی، فتوسنتز، نیترات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.