راهکار های نوین جهت محافظت محیط زیست و الگوی مصرف در کارگاه های ساختمانی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش منطقه ای عمران و معماری (با رویکرد اصلاح الگوی مصرف)
  • کد COI اختصاصی: RCCA01_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1409
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین جاماسبی

عضو هیات علمی گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

لیلا اوشک سرایی

عضو هیات علمی گروه محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

محمد پور محمدی اباتری

دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

چکیده

اب یکی از مهمترین و بنیادی ترین عوامل حیات موجودات زنده است از این نظر جلوگیری از الودگی اب نیز به همان نسبت مهم و مورد توجه می باشد عوامل الوده کننده اب بسیار گوناگون هستند و می توانند هم منابع ابهای زیرزمینی و هم ابهای سطحی را الوده کننده حمل و نقل و رسوبگذاری دانه های مصالح ساختمانی پروژه های بزرگ عمرانی نظیر سد پل و ... توسط ابهای سطحی از جمله عوامل می باشند که علاوه برایجاد الودگی در منابع ابهای سطحی سبب بروز الودگی های زیست محیطی نیز می گردند که پالایش الودگی های مذکور فقط در موارد محدودی آن هم با صرف وقت و هزینه بالایی امکان پذیر می باشد امروزه در کشورهای توسعه یافته و صنعتی از روشهای متفاوتی جهت کنترل فرایند رسوبگذاری استفاده می گردد دراین مقاله ابتدا نحوه انتقال رسوبات ساختمانی به منابع آب سطحی و الودگیها و مشکلات ناشی از آن مورد بررسی قرارگرفته و در ادامه روش طراحی و اجرا حوض ته نشینی sediment basin جهت فائق امدن براین مشکلات بیان گردیده است.

کلیدواژه ها

حوض ته نشینی، آب سطحی، رسوبات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.