مدلسازی نظری و عملی داده های مقاومت ویژه الکتریکی با استفاده از روش تفاضلات محدود برای اشکارسازی شکستگیها بعنوان یکی از منابع اب

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای توسعه منابع آب
  • کد COI اختصاصی: RWRDC01_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1531
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیداحسان سبحانی

مربی دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه

میرستار مشین چی اصل

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

احسان گلمکانی طرقبه

کارشناسی ارشد ژئوفیزیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

هومن لطیفی

کارشناسی ارشد ژئوفیزیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

شکستگیهای مختلف در اثر تجمع اب در میانشان معمولا به عنوان یکی از منابع آب شناخته می شوند از طرفی وجود برخی شکستگیها و ترکها در اطراف سدها منابع آب سازه های مهندسی و ... همواره جز نگرانیهای بشر در موردمقاومت سازه ها و در مواجهه با بلایای طبیعی از جمله زمین لرزه ها بودها ست در خاک ها و سنگ ها شکستگیهای سطحی نازک دارای مقاومت ویژه نسبتا زیاد هستند که معمولا در یک محیط رساناتر قرارمیگیرند در خاکها فرایندهای متعددی به خصوص تورم وانقباض خاکهای رس منجر به ایجاد ترکها و شکستگیهای نازک می شوند اگرچه شکستگیها اثر بزرگی روی مقاومت ویژه الکتریکی ماده اولیه دارند اما تعیین مشخصات هندسی آنها که بهواسطه استفاده از اندازه گیری های مقاومت ویژه الکتریکی بهدست امده بعلت عدم وجود مدلهای وارونسازی مناسب مشکل می باشددراین تحقیق از روش تفاضلات محدودبرای اشکارسازی شکستگیها و مدلسازی آنها استفاده شده است این مدل با دقت خوبی قادر به شبیه سازی ساختارهای زمین شناسی می باشد دراین تحقیق ابتدا با استفاده از روش تفاضلاب محدود مدلسازی نظری روی یک شکستگی که بصورت ناهمگنی درون محیطی همگن قرارگرفته صورت گرفت وسپس با انجام داده برداری صحرایی روی یک شکستگی واقعی نتایج بدست امده با نتایج مدلسازی نظری مقایسه شد.

کلیدواژه ها

شکستگی، مقاومت ویژه الکتریکی، مدلهای وارونسازی ، روش تفاضلات محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.