تداوم ناکامی جنبش مردمی بحرین و نقش بازیگران خارجی از منظر رئالیسم

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی علوم انسانی،اجتماعی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: HSLCONF05_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 373
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی شریعتی

عضو هیات علمی و استادیار، گروه علوم سیاسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران.

چکیده

جنبش مردمی بحرین در سال 2011 وارد فاز جدیدی شد. از آن زمان نزدیک به یک دهه می گذرد، اما همچنان این جنبش نتوانسته است به اهداف و مطالبات خود دست یابد. در تحلیل علت این ناکامی به دو دسته عوامل داخلی و خارجی می توان اشاره کرد. آنچه بیش از همه موجب عدم تغییر وضعیت تعامل میان حکومت و مردم بحرین شده است، نقش آفرینی بازیگران خارجی می باشد. منافع متعارض این بازیگران، عدم استقلال حکومت بحرین، روابط خاص جنبش مردمی بحرین با بیرون از مرزها و نهایتا تداوم مداخلات خارجی، از علل استمرار این وضعیت تاکنون بوده است. این مقاله در پی آن هست که به این پرسش اساسی پاسخ دهد که نقش بازیگران منطقه ای و بین المللی در استمرار وضعیت ناکامی جنبش مردم بحرین چیست؟. در پاسخ به این پرسش و در چارچوب نظریه رئالیسم و مبحث منافع ملی و با روش تحلیلی - توصیفی، ابعاد این مساله تبیین می گردد. سپس بازیگران موثر در این مساله شناسایی و اقدامات و علل اتخاذ این تصمیات آنان که موجب ادامه ی وضعیت کنونی شده است، تشریح می شود.

کلیدواژه ها

بحرین، رئالیسم، منافع ملی، تشیع.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.