مقایسه پایداری خاکدانه ها درافق ژنتیکی پروفیل خاک اراضی سورشجان

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: نهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI09_489
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2046
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ذبیح ا... اسکندری

عضو هیت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

امیرحسین چرخابی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری

چکیده

پایداری خاکدانه ها از مهم ترین عوامل موثر بر فرسایش پذیری خـاک است(2) خاکدانه هاگروهی از ذرات اولیه هستند که در کنار هم بطـور قوی تری نسبت بـه ذرات خـاک اطـراف جمـع شـده انـد (3) در اثـر شکسته شدن و پراکنده شدن خاکدانه ها در اثر قطرات باران یک لایه تخریب شده در سطح خاک تشکیل می شود که ضـخامت آن بوسـیله اندازه خاکدانه ها کنترل می شوند (4) شکسـتن خاکدانـه بـه عـواملی مانند انـدازه خاکدانـه هـا , رطوبـت اولیـه و سـرعت مرطـوب شـدن کانی شناسی رس ها و مقدار و نوع مواد آلی وابسـته اسـت . مطالعـات زیادی رابطه پایداری خاکدانه ها و فرسایش را نشان داده اند . محققین نشان داده اند که با افزایش خاکدانه ها میزان فرسایش پذیری کاهش می یابد . مقاومت به پراکنده شدن و ظرفیت نفوذ بالاتر این خـاک هـا می تواند عامل کاهش فرسایش باشد (1).

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.