سال انتشار: 1399
کد COI مقاله: SPORTBCNF03_029
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 48
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 8 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله پاسخ های ارگان پوست انسان به فعالیت های پویا
چکیده مقاله:
پوست يكي از اندام هاي مهم بدن مي باشد، كه تقريبا 5 درصد از كل وزن بدن را تشكيل مي دهد. عملكرد اصلي پوست فراهم كردن پوشش حمايتي و عايقي براي سطح بدن است. پوست نقش مهمي در تنظيم دماي بدن از طريق جريان خون زير پوستي و تعريق ايفا مي كند. بازتاب هاي تنظيم دماي بدن به اين دليل ايجاد مي شوند تا دماي بدن كاهش يافته و هموستاز بدن حفظ شود و به اين صورت از سيستم عصبي مركزي حمايت كند. مطالعات نشان داده اند كه در هنگام استراحت ميانگين جريان خون در پوست ساعد تقريبا برابر با 30-40 ميلي ليتر در دقيقه در صد گرم از پوست مي باشد. با اين حال مقدار مطلق خون در پوست مي تواند تقريبا از مقدار صفر در هنگام اوج انقباض عروقي تا بيش از 8 ليتر در دقيقه براي كل پوست در هنگام اوج انبساط عروق تغيير بايد. جريان خون پوستي در پاسخ به تنظيم دماي بدن نقش مهمي را ايفا مي كند. هنگام فشار گرمايي، بالا رفتن دماي دروني بدن و دماي پوست موجب انبساط عروق زير جلدي مي شود، بالعكس، هنگام فشار هاي سرمايي، كاهش دما موجب انقباض عروق زير جلدي مي شود. پوست (غدد عرق و عروق زير پوستي) مي تواند نسبت به تمرينات ايستا و پويا سازگار شود. سازگاري هايي كه در پوست نسبت به فعاليت پويا ايجاد مي شود، شامل كاهش جريان خون به بخشهاي غير فعال بدن مي باشد. اين سازگاري باعث افزايش جريان خون به عضلات اسكلتي فعال مي شود. بر اين اساس جريان خون پوستي در هنگام فعاليت پويا، بويژه در مراحل اوليه فعاليت كاهش مي يابد. بر اثر تنظيم دماي بدن هنگام فعاليت، نشانه هايي از سازگاري به فعاليت بدني پديدار مي شود. با توليد گرماي متابوليكي ناشي از فعاليت، دماي دروني بدن افزايش مي يابد. اگر مدت زمان فعاليت به اندازه كافي طولاني شود، دماي داخلي بدن به حدي مي رسد كه سيستم هاي دفع گرماي بدن فراخوانده مي شوند. با افزايش اين آستانه، تنظيم دماي بدن با كنترل فشار بيشتري كه روي جريان خون پوستي و تاثير روي انبساط عروق زير جلدي وارد مي كند، باعث تسهيل دفع گرماي بدن مي شود. با توجه به مطالب بالا، على رغم اينكه پوست پوشش و عايقي براي بدن مي باشد، همچنين در حفظ هموستاز بدن از طريق افزايش و كاهش جريان خون زير جلدي نقش مهمي را مي تواند ايفا كند
کلیدواژه ها:
پوست، فعالیت ایزومتریک، عروق زیر جلدی، گرما
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1147108/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:سعیدی، احسان و سعیدی، زهرا و جوانمرد، علیرضا و محبی، حمید،1399،پاسخ های ارگان پوست انسان به فعالیت های پویا،سومین کنفرانس ملی علوم ورزشی ، تربیت بدنی و سلامت اجتماعی،تهران،،،https://civilica.com/doc/1147108
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، سعیدی، احسان؛ زهرا سعیدی و علیرضا جوانمرد و حمید محبی)
برای بار دوم به بعد: (1399، سعیدی؛ سعیدی و جوانمرد و محبی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی ارتباط بین شایستگی حرکتی ادراک شده با تبحر حرکتی و شاخص توده بدنی در دانش آموزان پسرمقطع ابتدائی
- بازی درمانی، رشد مهارت های اجتماعی، پرخاشگری و کم توان ذهنی آموزش پذیر
- بررسی تاثیر مشاهده، بر توانایی چرخش ذهنی کودکان و سایر شاخص های توانایی حرکتی
- سطح سواد حرکتی دانش آموزان پسر پایه هفتم، هشتم و نهم منطقه یک تهران
- بهبود اختلال خواندن و نوشتن در دانش آموز از طریق طرح "ورزشِ الفبا"
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.