طراحی و اعتبارسنجی الگوی بهبود کیفیت عملکرد مدیران در مدارس ابتدایی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: همایش تحول و تعالی در آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: TAHAVOL01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 419
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی کریمی ارقینی

دکتری مدیریت آموزشی، راهبر آموزشی تربیتی، آموزش و پرورش منطقه سجاسرود

داود کریمی ارقینی

دانشجوی تربیت معلم شهید بهشتی زنجان

چکیده

پژوهش حاضر با هدف طراحی و اعتبارسنجی الگوی بهبود کیفیت عملکرد مدیران در مدارس ابتدایی استان زنجان انجام شده است. روش پژوهش ترکیبی با طرح اکتشافی مدل توسعه ابزار بود. منابع گردآوری داده ها ی کیفی پژوهش شامل روش مصاحبه نیمه ساختار یافته بوده که به داده های متنی تبدیل وکدگذاری باز، محوری وگزینشی صورت گرفت.که ابزار اندازه گیری درقالب پرسشنامه با 9 عامل و 28 ملاک طراحی گردید، روایی صوری و محتوایی آن با استفاده از نظر متخصصان تأیید و در نهایت ضریب پایایی بدست آمده 92 /. بود. برای برآورد اعتبار الگویعرضه شده از تحلیل مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. جامعه آماری پژوهش کلیه مدیران مدارس ابتدایی استان زنجان بود. در بخش کیفی از نمونه گیری هدفمند غیر احتمالی ودر بخش کمی از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای بهره گرفته شد. با انجام تحلیل عاملی مرتبه اول، ابزار اندازه گیری مزبور به 8 عامل و 26 ملاک اصلاح و تعدیل یافت. همچنین شاخص های برازش الگوی بهبود کیفیت عملکرد مدیران نشان می دهد که در الگوی ارائه شده مقدار نسبت مجذور خی به درجه آزادی محاسبه شده برابر با 986 / 1 است.همچنین مقدار شاخص ریشه دوم میانگین مربعات باقیمانده برابر با 051 / 0 و میزان شاخص نکویی برازش برابر با 943 / شاخص برازش هنجار شده بنتلر بونت برابر با 966 / 0 ، شاخص برازشتوکر لویس برابر با 962 / 0 و شاخص برازش افزایشی برابر با 981 / 0 و شاخص برازش نسبی نیز برابر با 915 / 0 هستند. بر این اساس نتایج آزمون های آماری نشان می دهد که الگوی ارائه شدهبرای بهبود کیفیت عملکرد مدیران در مدارس ابتدایی استان زنجان از برازش بسیار مطلوبی برخوردار است.

کلیدواژه ها

کیفیت، مدارس ابتدایی، عملکرد مدیران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.