اهمیت حشرات به عنوان منبع بزرگ تامین بیوپلیمر کیتین (کیتوزان) برای مصارف زیست الگویی در پزشکی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی نوآوری و فناوری علوم زیستی، شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: BCBCN03_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2236
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی ضرابی

استادیار گروه علوم مهندسی علوم زیستی دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران

نرگس خسروی

دانشجو رشته نانوبیومیمتیک (نانوزیست الهام) گروه علوم مهندسی علوم زیستی دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران

چکیده

کیتین و شکل قابل استفاده آن کیتوزان، دومین بیوپلیمر فراوان در خلقت پس از سلولز می باشد که زیست سازگاري، زیست تخریب پذیري، زیست فعالی، عدم سمیت، خاصیت ضد میکروبی و جذببالایی دارد و از همین رو به عنوان یک بیومتریال با ارزش در علم زیست الگو براي مصارف مختلف پزشکی اهمیت بسیاري پیدا کرده است. منابع اصلی کیتین در طبیعت، اسکلت خارجی سختپوستان، نرم تنان، حشرات و دیواره ي سلولی برخی از قارچ ها است. اگرچه متداول ترین منبع استخراج تجاري آن پوست بدن سخت پوستان است، اما امروزه به حشرات نیز توجه شده است.حشرات به عنوان بزرگترین رده جانوري داراي فراوانترین گونهها در جهان هستیاند پس عملا یک منبع بزرگ، مناسب و به صرفه در تولید کیتین تجاري به شمار میروند. این مقاله به مرور بررسیهاي انجام شده در دنیا و ایران در مورد استخراج کیتین از حشرات مختلف و خصوصیات آن براي کاربردهاي زیست پزشکی پرداخته است.

کلیدواژه ها

بیوپلیمرها، کیتین، کیتوزان، زیست الگو، حشرات، زیست پزشکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.