طراحی الگوی بهینه‌سازی چندهدفه فازی جهت یکپارچه‌سازی جریان مالی - عملیاتی در شبکه تأمین لارج

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله مهندسی مالی و مدیریت اوراق بهادار، دوره: 11، شماره: 45
  • کد COI اختصاصی: JR_FEJ-11-45_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 368
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا ابویی مهریزی

گروه مدیریت، واحد فیروزکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، فیروزکوه، ایران

محمد مهدی موحدی

گروه مدیریت، واحد فیروزکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، فیروزکوه، ایران

علیرضا رشیدی کمیجان

گروه مهندسی صنایع، واحد فیروزکوه، دانشگاه آزاد اسلامی، فیروزکوه، ایران

چکیده

هدف مقاله حاضر طراحی یک شبکه تأمین چهار سطحی با در نظر گرفتن همزمان جریان مالی و عملیاتی در چارچوب شبکه تأمین لارج در شرکت سایپا یدک است. نوآوری مقاله، ارائه یک رویکرد یکپارچه مالی – عملیاتی در شبکه تأمین لارج و جنبه جدید بودن تحقیق در نظر گرفتن چهار سطح تأمین‌کنندگان، کارخانه‌ها، مراکز توزیع و مشتریان به صورت بهینه‌سازی چندهدفه فازی در سطوح تصمیم‌گیری راهبردی و فنی مدل‌سازی است. از ویژگی‌های بارز مدل پیشنهادی استفاده از برنامه‌ریزی آرمانی برای مدل‌‌سازی جریان مالی و دستیابی به اهداف مالی تولید‌کننده است. از آن‌ جا که مدل ارائه شده یک مدل دو هدفه است، برای حل مدل از رویکردهای تعاملی چند هدفه فازی SO و TH که قادر به تنظیم درجه ارضاء توابع هدف می ‌باشند، استفاده شده است. بهره ‌گیری از رویکردهای مذکور در کنار برنامه‌‌ریزی آرمانی، تصمیم‌گیرنده را قادر می‌ سازد تا با انتخاب راه حل مناسب بر اساس درجه ارضاء و اولویت هر تابع هدف، تصمیم نهایی را اتخاذ نماید. مدل‌ ریاضی ارائه شده در نرم‌افزار بهینه‌سازی GAMS کدنویسی و با حل کننده CPLEX حل شد. سرانجام جهت نشان دادن کارایی و برازش مدل، رویکرد یکپارچه مالی مقاله حاضر با یک مدل غیرمالی مقایسه شد.

کلیدواژه ها

شبکه تأمین لارج, جریان مالی, برنامه‌ریزی آرمانی, روش‌های حل چند هدفه فازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.