طراحی مدل برنامه‌ریزی آرمانی فازی شبکه تأمین حلقه بسته سبز جهت یکپارچه‌سازی جریان مالی و فیزیکی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مهندسی مالی و مدیریت اوراق بهادار، دوره: 11، شماره: 45
  • کد COI اختصاصی: JR_FEJ-11-45_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 333
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام مخلص آبادی

گروه مدیریت صنعتی، واحد فیروزکوه ، دانشگاه آزاد اسلامی، فیروزکوه ، ایران

محمدرضا کاباران زاده قدیم

گروه مدیریت صنعتی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

حسنعلی آقاجانی کاسه گر

گروه مدیریت صنعتی، واحد فیروزکوه ، دانشگاه آزاد اسلامی، فیروزکوه ، ایران

محمد مهدی موحدی

گروه مدیریت صنعتی، واحد فیروزکوه ، دانشگاه آزاد اسلامی، فیروزکوه ، ایران

چکیده

دنیای امروز بیشتر از هر زمانی رقابتی شده است؛ بنابراین به منظور بقاء در چنین محیطی برای سازمان‌ها، دارا بودن کالای قابل بازیافت و سازگار با محیط‌زیست، مدیریت شبکه تأمین به مسأله-ای ضروری تبدیل شده است. هدف مقاله حاضر طراحی یک شبکه حلقه بسته سبز به منظور یکپارچه‌سازی جریانات مالی و فیزیکی است. نوآوری مقاله حاضر طراحی مدل چهار هدفه، جهت کمینه‌سازی انحرافات شاخص‌های مالی از حدود مطلوب؛ هزینه‌ها؛ میزان انتشار گازهای آلاینده در سراسر شبکه زیست‌محیطی و حداکثر نمودن سودکل صاحبان سهام با استفاده از مدل‌سازی ریاضی برنامه‌ریزی آرمانی فازی با در نظر گرفتن جریانات مالی و یکپارچه‌سازی آن با جریان فیزیکی می‌باشد. مدل‌سازی مسأله برنامه‌ریزی آرمانی فازی در یک شبکه تأمین چند سطحی، چند دوره‌ای و چند محصولی با هدف بیشینه نمودن ثروت سهامداران است. برای مواجهه با ماهیت چند هدفه مدل، از روش برنامه‌ریزی آرمانی فازی استفاده شده است. مدل در صنعت لبنیات دامداران طراحی و اجرا شده است. آزمون مدل پیشنهادی با استفاده از نرم افزارگمز 24 و حل‌کننده CPLEX به روش دقیق اپسیلون محدودیت، صورت پذیرفته است. نتایج مدل‌سازی حل مدل عددی، اهمیت نقش نسبت‌های مالی و در نظر گرفتن هم‌زمان ابعاد عملیاتی– مالی در مدل ریاضی برای کسب مزیت رقابتی پایدار را نشان می‌دهد.

کلیدواژه ها

شبکه‌تأمین‌حلقه‌بسته‌سبز, برنامه‌ریزی‌آرمانی‌فازی, روش‌اپسیلون‌محدودیت, جریان‌مالی, جریان فیزیکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.