ترس از بیمارستان و راهکارهای مقابله با آن در کودکان بستری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنگره سالیانه دانشجویی آوان
  • کد COI اختصاصی: AVAN01_382
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم سلمانی

دانشجوی کارشناسی پرستاری، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، گروه پرستاری، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران.

شیلان عزیزی

هیات علمی، گروه پرستاری، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران

شکوفه زارعی

هیات علمی، گروه پرستاری، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران

زینب السادات موسوی فرد

هیات علمی، گروه پرستاری، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران

اشرف بیرامی

هیات علمی، گروه پرستاری، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران

چکیده

زمینه و هدف: ابتلا به بیماری و بستری شدن کودک در بیمارستان تاثیرات روانشناختی و عمیقی روی کودکان می گذارد. از طرفی بستری شدن در محیط کسالت آور بیمارستان باعث گوشهگیری و ترس کودکان بستری می شود. ترس و اضطراب کودکان بستری در برقراری ارتباط با پرستار، عدم همکاری، شکل گیری ترس طولانی مدت از پرستار و بسیاری موارد دیگر اثرگذار است. این پژوهش با هدف تعیین میزان ترس و اضطراب کودکان بستری در بیمارستان و راهکارهای مقابله با آن انجام گرفت.روش جستجو : در این مقاله مروری روایتی، با جستجو در پایگاه های معتبر Scopus ,PubMed, SID, Wiley, Magiran Iranmedex با استفاده از کلید واژه های ترس، اضطراب، کودک، بستری، بازی درمانی بدون محدودیت در نوع مطالعه در بازه زمانی 10 سال اخیر مقالات فارسی و انگلیسی شناسایی شدند. سپس با مرور تمام متن مقالات، آنهایی که با موضوع و هدف مطالعه تناسب داشتند، مورد استفاده قرار گرفتند.یافته ها: بیشترین ترس کودکان بستری ترس از درد و استرس زا بودن محیط بیمارستان، درد از تزریق و مراحل درمان و کادر درمانی می باشد. یافتن دوستان جدید و همسال، بازی درمانی، استفاده از اسباب بازی و عروسک متناسب با گروه سنی کودکان، آشنایی و توضیح در مورد مراحل درمان و تغییر یونیفورم پرسنل به رنگی و شاد تا حدی در کاهش این ترس و اضطراب موثر است نتیجه گیری: از آنجا که عامل اصلی ترس کودکان، محیط بیمارستان و اقدامات درمانی ناآشناست پیشنهاد می شود آماده سازی کودکان قبل و ابتدای بستری انجام گیرد. همچین با روش های چون فراهم کردن اتاق بازی با وسایل متناسب با سنین مختلف و پوشیدن لباس های رنگی توسط پرسنل بخش های کودکان به عنوان روش های غیر دارویی و موثر در جهت کاهش اضطراب و ترس کودکان اقدام گردد.

کلیدواژه ها

ترس، اضطراب، کودک، بستری، بازی درمانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.