بررسی تأثیر گروه درمانی بر میزان افسردگی ، اضطراب و استرس مبتلایان به سرطان سینه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنگره سالیانه دانشجویی آوان
  • کد COI اختصاصی: AVAN01_223
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 254
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم فیاضی

دانشجوی کارشناسی پرستاری، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد بندرعباس، دلنشگاه آزاد اسلامی، ایران

اشرف بیرامی

هیات علمی، گروه پرستاری، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران

شیلان عزیزی

هیات علمی، گروه پرستاری، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران

شکوفه زارعی

هیات علمی، گروه پرستاری، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران

زینب السادات موسوی فرد

هیات علمی، گروه پرستاری، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران

چکیده

زمینه و هدف : سرطان پستان یک بیماری مزمن با عوارض روانشناختی و شایع ترین بدخیمی و دومین علت مرگ زنان می باشد. هدف از پژوهش حاضر تعیین تأثیر گروه درمانی بر میزان افسردگی و اضطراب و استرس مبتلایان به سرطان سینه می باشد.مواد روش ها: این مطالعه نیمه تجربی با مقایسه میران افسردگی و اضطراب و استرس نمونه های مورد پژوهش ، تعداد 30 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ار جامعه آماری مورد پژوهش ( شامل کلیه بیماران مبتلا به سرطان مراجعه کننده به بیمارستان شهید محمدی بندرعباس در سال (1393 انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه 15) نفر) تقسیم شدند. گروه آزمایش با روش گروه درمانی تحت 10جلسه 60 دقیقه ای آموزش قرار گرفتند. گروه شاهد هیچ مداخله ای را دریافت نکردند. پرسشنامه افسردگی و اضطراب و استرس (DASS-21) توسط هر دو گروه در دو مرحله پیش و بعد از آزمون تکمیل شد. داده ها با روش کوواریانس چند متغیری و نـرم افـزار SPSS-16 تحلیل شدند.یافته ها: نشان داد میان دو گروه آزمایش و شاهد در میران متغیرهای افسردگی - اضطراب و استرس تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین در گروه آرمایش کاهش معنی داری در میزان افسردگی - اضطراب و استرس مشاهده شد.P< 0.001نتیجه گیری: براساس یافته های حاصله، گروه درمانی بر کاهش افسردگی - اضطراب و استرس بیماران مبتلا به سرطان پستان موثر بود. بنابراین می توان در پرستاری و مراقبت از این بیماران از روشهای گروه درمانی به منظور کاهش افسردگی و اضطراب و استرس استفاده نمود.

کلیدواژه ها

گروه درمانی، افسردگی ، اضطراب، استرس ، سرطان سینه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.