خواب در بیماران دیابتی(مروری نظام مند)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: اولین کنگره سالیانه دانشجویی آوان
- کد COI اختصاصی: AVAN01_141
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 310
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران.
دکتری تخصصی پرستاری، استادیار، دانشکده پرستاری و مامایی، مرکز تحقیقات پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد،ایران.
دانشجوی کارشناسی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران.
چکیده
زمینه وهدف: خواب یک نیازاساسی انسان است کمبود خواب باعث ایجاد مشکلاتی اعم ازبیماریهای قلبی عروقی، مشکلات متابولیکی، افزایش وزن و...شده ولذا هدف از مطالعه حاضر مروری بر پژوهش های انجام گرفته در این زمینه است.مواد و روش ها: این مطالعه از نوع مروری نظام مند است و با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی Pub med، Google Scholer ،SIDبا استفاده از کلید واژه های بیماری دیابت، خواب ،کیفیت خواب وکلیدواژه های sleep""sleep" "diabet" "qualityمی باشد.معیار های ورودبه مطالعه عبارت بودنداز :مقاله های تحقیقی اصیل تمام متن انگلیسی یا فارسی منتشر شده درمجلات الکترونیکی دربازه زمانی پنج ساله ی2014تا2019 در مورد موضوع مورد مطالعه بودودرنتیجه 20 مطالعه حایز شرایط ورود به مطالعه شدند .یافته ها: شیوع اختلال خواب در بیماران دیابتی یک مشکل شایع بوده که بین سندرم پای بیقرار با اختلالات خواب ارتباط معناداری وجود دارد.استفاده ازرایحه بهار نارنج عاملی جهت بهبود کیفیت خواب بوده است. به نقش اثر طب فشاری به عنوان یک مداخله ی غیر دارویی بر مدیریت اختلال خواب اشاره شده و استفاده از رژیم غذایی گیاهی نسبت به رژیم حیوانی بر بهبود خواب موثرتر بوده است. همچنین به نقش ورزش منظم اعم از تمرینات هوازی،مقاومتی و کششی به عنوان یک اقدام سودمند بر بی خوابی اشاره شده که باید خاطر نشان کرد که ورزش یوگانقش پررنگ تری را ایفا می کند.نتیجه گیری: با توجه به این که ابتلا به دیابت کمیت و کیفیت خواب فرد را تحت تاثیر قرار میدهدوبه علت مطالعات اندک نیاز به انجام مطالعات بیشتر در این زمینه برای یافتن راهی جهت بهبود کیفیت خواب می باشد.کلیدواژه ها
بیماری دیابت، خواب ،کیفیت خواب, quality sleep sleep diabetاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.