عوارض یبوست در کودکان: مقاله مروری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنگره سالیانه دانشجویی آوان
  • کد COI اختصاصی: AVAN01_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 410
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ستاره اهرمی بوشهری

دانشجوی کارشناسی پرستاری، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس، ایران

زینب السادات موسوی فرد

هیات علمی، گروه پرستاری، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران.

اشرف بیرامی

هیات علمی، گروه پرستاری، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران.

شیلان عزیزی

هیات علمی، گروه پرستاری، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران.

شکوفه زارعی

هیات علمی، گروه پرستاری، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: یبوست یکی از شایعترین اختلالات دستگاه گوارش و از بیشترین علل مراجعه به پزشکان در دوران کودکی می باشد. یبوست بدلیل داشتن سیر مزمن بیماری و عوارضی که از خود برجای می گذارد می تواند برکیفیت زندگی کودکان تاثیر نامطلوبی داشته باشد. همچنین بخاطر مزمن بودن سیر بیماری نیز می تواند بار اقتصادی بالایی بر خانواده و جامعه وارد نماید. هدف از پژوهش حاضر، بررسی عوارض یبوست در دوران کودکی می باشد.مواد و روش ها : در این مطالعه که نوعی بررسی مروری - توصیفی است، با بررسی کتابهای معتبر، مطالب و مفاهیم مربوط به موضوع، جمع آوری و دسته بندی شده و جستجو در پایگاه های اطلاعاتی علمی منتخب، شامل Iran medex, Google Scholar, Pubmed, SID با کلید واژه Conctipation, Complication, Patient استفاده شد و 350 مقاله به دست آمد. از بین این مقالات، مقالاتی که متن کامل آنها موجود بود و در پنج سال اخیر منتشر شده بودند، مورد بررسی بیشتر قرار گرفتند.یافته ها: یبوست در کودکان از شیوع بالایی برخوردار است. نتایج این پژوهش نشان داد که علاوه بر عوارض جسمانی مانند بزرگ شدن قطر روده و بدنبال آن احتباس بیشتر مدفوع و کاهش حرکت روده، بی اختیاری در دفع مدفوع، بی اشتهایی، نفخ و عفونت ادراری بخصوص در دختر بچه ها که بیشترین شیوع عوارض یبوست در دوران کودکی داشتند، ابتلا به بی خوابی، افسردگی، کاهش اعتماد به نفس، کاهش انرژی و ناامیدی نیز از عوارض روحی روانی یبوست در کودکان بشمار می رود که می تواند سبب تشدید عوارض مزمن یبوست گردیده و به نوبه خود روند درمان را مختل کند.نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاکی از شیوع بالای عوارض یبوست در کودکان می باشد و این موضوع، نیازمند مداخلات جدید جهت پیشگیری و درمان است. لذا توجه به اقدامات و توصیه های پیشگیرانه، تغییر شیوه زندگی و آموزش و اصلاح رژیم غذایی می تواند به ارائه راهکارهایی با اثر بخشی بیشتر و عوارض کمتر در یبوست کودکان بیانجامد و مقدمه ای برای انجام کارهای بالینی در این زمینه باشد.

کلیدواژه ها

یبوست، مزمن، عوارض، کودکان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.