آیا miRNAs می توانند در پیشگیری از بیماریهای قلبی -عروقی نقش داشته باشند؟

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنگره سالیانه دانشجویی آوان
  • کد COI اختصاصی: AVAN01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 419
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه باصری

دانشجو کارشناسی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

فاطمه بهرام نژاد

استادیار، دانشکده پرستاری و مامایی تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

چکیده

زمینه و هدف: MicroRNAs زیرگروه RNAهای کوتاه، درون زا، غیرکدگذاری شده25-18نکلوئیدی هستند که کنترل بیان ژن پس از رونویسی را ازطریق سرکوب ترجمه انجام میدهند. miRNAs درسالهای اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده اند؛ زیرا آنها نقش مهمی دربیان ژن داشته و ابزار نویدبخش اعمال درمانی و کاربردهای بیوتکنولوژی هستند.مطالعه مروری حاضر با هدف تعیین نقشmiRNAها درپیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی انجام شده است.مواد و روش ها: این مطالعه، مروری وحاصل جستجوی نظام مند درپایگاه های اینترنتی مانند Embase, Elsevier, Scopus, Cochran Library و نیز پایگاه های SID، Iran Medex و Magiran درمحدوده سالهای-2005 2019 می باشد. مقالاتی که هریک از کلیدواژه های Coronary Artery disease, Atherosclerosis,MiRNA, RNA را داشته وfull text مقاله در دسترس بود، واردمطالعه شدند. در مجموع 20مقاله درمرحله اول وارد مطالعه شد که پساز حذف موارد تکراری به وسیله نرم افزار End Note یازده مقاله وارد مطالعه شده و مورد بررسی قرارگرفتند.یافته ها: miRNAs دررشد سلولها بخصوص سلولهای قلبی نقش دارند. همچنین miRNA به افزایش سطح نیتریک اکساید در صدمات انتیمای عروقی کمک کرده و درنتیجه باعث پیشگیری از چسبندگی پلاکتها و لکوسیت ها به دیواره عروق شده و از اختلال در آبشارانعقادی جلوگیری می کنند. بسیاری از دانشمندان معتقدند miRNA از تولید فاکتور اندوتلین1 در انقباضات عروقی پیشگیری کرده و از انفارکتوس میوکارد جلوگیری می کند.نتیجه گیری: به نظر میرسد تحقیقات بیشتری درخصوص نقش میکروآرانای در پیشگیری ازبیماریهای قلبی بخصوص دربیماران دیابتی که سطح نتیریک اسید آنها کاهش وسطح فاکتور اندوتلین1 آنها افزایش یافته است نیاز است. شاید با کمک میکروآرانای بتوان این فرایند را تصحیح کرده و خطر بیماریهای قلبی-عروقی را درآنها کاهش داد.

کلیدواژه ها

میکروRNA، بیماری قلبی-عروقی، آترواسکلروز، پیشگیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.