بررسی تاثیرطب فشاری بر شدت درد بیماران مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان های شهرستان بندرعباس

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنگره سالیانه دانشجویی آوان
  • کد COI اختصاصی: AVAN01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 247
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد هاتف تبار

دانشجوی کارشناسی پرستاری، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس، ایران

زینب السادات موسوی فرد

هیات علمی، گروه پرستاری، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران.

چکیده

زمینه و هدف: سرطان پستان، شایع ترین سرطان در خانمها و دومین علت مرگ در زنان 35-55 ساله است. باتوجه به اینکه درمانهای رایج سرطان پستان، علایمی مانند محدودیت دامنه حرکتی شانه و درد و بنوبه خود کاهش کیفیت زندگی را به دنبال دارد، لذا پرستاران نقش مهمی در کاهش علائم و نشانه های درد در این دسته از بیماران دارند. بنابراین هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر طب فشاری بر شدت درد بیماران مبتلا به سرطان پستان می باشد.مواد و روش ها: پژوهش حاضر مطالعه ای نیمه تجربی می باشد که به روش قبل و بعد بر روی یک گروه از بیماران مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستانهای شهرستان بندرعباس به عنوان جامعه پژوهش انجام گرفت. انتخاب افراد مبتلا به سرطان به روش نمونه گیری در دسترس با تشخیص قطعی سرطان توسط پزشک انکولوژی انجام شد. نمونه های این پژوهش شامل 20 بیمار مبتلا به سرطان پستان به روش طبقهای انتخاب شدند. مداخله (فن طب فشاری ) در هر جلسه به مدت 30 دقیقه بر روی نمونه ها انجام گرفت و قبل از شروع وبع3د از اتمام مداخله شدت درد بیماران توسط مقیاس آنالوگ دیداری و درجه بندی عددی سنجش شدت درد اندازه گیری و ثبت گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش آماری توصیفی و استنباطی (تی زوج) و نرمافزار SPSS18 استفاده شد.یافته ها : افراد مبتلا به سرطان پستان با میانگین سنی47 3 سال در این ارزیابی شرکت کردند. نتایج این پژوهش نشان داد که بعد از مداخله اختلاف عمده ای در شدت درد بیماران در گروه طب فشاری نسبت به گروه کنترل وجود داشت که این اختلاف از لحاظ آماری نیز معنی دار بود .(P< 0/05)نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که طب فشاری می تواند اثر قابل ملاحظه ای در بهبود شدت درد بیماران مبتلا به سرطان پستان داشته باشد؛ لذا این روش را می توان به پرستاران، که نقش مهمی را در تسکین درد بیماران و رفع آن دارند و همچنین به خود بیماران و همراهانشان آموزش داد.

کلیدواژه ها

سرطان پستان، درد، تسکین، طب فشاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.