بررسی امکان ایجاد تغییر در جوامع باکتریایی دستگاه گوارش ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) با استفاده از پربیوتیک مخمری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه زیست شناسی میکروارگانیسمها، دوره: 4، شماره: 13
  • کد COI اختصاصی: JR_BJM-4-13_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 272
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رودابه روفچایی

کارشناس ارشد تغذیه و غذای زنده، پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی، بندرانزلی، ایران

سید حسین حسینی فر

استادیار شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و مناطبع طبیعی گرگان، ایران

منیره فیید

دانشجوی دکتری میکروبیولوژی، پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی، بندرانزلی، ایران

چکیده

مقدمه: باکتری‏های موجود در میکروبیوتای روده‏ای به جنس‏ها و گونه‏های مختلفی متعلق هستند که بخش زیادی از آن‏ها از دسته باکتری‏های گرم منفی هستند. با این حال در برخی از ماهی‏ها باکتری‏های گرم مثبتی مانند لاکتوباسیلوس‏ها به‏عنوان بخش کوچکی از میکروبیوتای روده‏ای مشاهده می‏شوند که اهمیت بسیاری به عنوان پروبیوتیک دارند. هدف از این مطالعه، بررسی امکان تغییر در ترکیب میکروبیوتای روده‏ای بچه ماهی سفید و افزایش سطوح باکتری‏های اسیدلاکتیک با استفاده از پربیوتیک مخمری بود‏‏. مواد و روش‏‏ها: این مطالعه در قالب یک طرح کاملاً تصادفی، در 5 تیمار و 3 تکرار انجام شد که در آن‏ها بچه ماهی‏های سفید با سطوح صفر، 5/0، 1، 5/1 و 2 درصد پربیوتیک مخمری در جیره به مدت 60 روز تیمار شدند. در انتهای دوره تغییرات ایجاد شده در میکروبیوتای روده‏ای شامل سطوح باکتری‏های اسید لاکتیک، تعداد کل باکتری‏های هوازی، نسبت باکتری‏های اسید لاکتیک به تعداد کل باکتری‏ها و تعداد کل باکتری‏های بی‏هوازی اجباری از طریق کشت روی محیط‏های MRS، TSA، SPS بررسی شد‏. همچنین برای‏ تشخیص گونه‏ای لاکتوباسیلوس‏ها از آزمون‏‏‏های تشخیصی بیوشیمیایی استفاده شد. نتایج: بیش‏ترین‏‏ تعداد باکتری‏های اسیدلاکتیک در تیمار 5/0 درصد و کم‏ترین‏‏ میزان در تیمار شاهد مشاهده شد (05/0> P value). همچنین، تیمار بچه‏ماهی‏های ‏‏سفید با 5/0درصد پربیوتیک مخمری به‏طور‏‏ معنا‏داری تعداد کل باکتری‏ها را افزایش داد (05/0> P value). بیش‏ترین‏‏ میزان باکتری‏های بی‏هوازی اجباری در تیمار شاهد و کم‏ترین‏‏ میزان در تیمار 5/0 و 1 درصد مشاهده شد‏ (05/0> valueP). بررسی‏های تشخیصی حاکی از وجود گونه‏های Lactobacillus plantarum،L. caseiوL. acidophilous در میکروبیوتای روده ای پس از مصرف پربیوتیک مخمری در جیره بود. بحث و نتیجه‏ گیری: نتایج این مطالعه نشان داد استفاده از 5/0 درصد پربیوتیک مخمری در جیره ماهی سفید سبب تغییرات معنا‏داری در میکروبیوتای روده‏ای به سمت جوامع میکروبی بالقوه مفید و افزایش تعداد باکتری‏های ‏‏اسید لاکتیک می‏شود.

کلیدواژه ها

پربیوتیک مخمری, میکروبیوتای روده‏ای, ماهی سفید, باکتری‏های اسیدلاکتیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.