شیوع بتالاکتامازهای نوع CTX-M در جدایه‏‏ های E. coli با مقاومت چندگانه دارویی از شمال ایران، رشت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه زیست شناسی میکروارگانیسمها، دوره: 3، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_BJM-3-12_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 195
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طلوع بابایی همتی

دانشگاه گیلان، ایران

محمد جواد مهدی پور مقدم

دانشگاه گیلان، ایران

زیور صالحی

دانشگاه گیلان، ایران

سید محمود حبیب زاده

آزمایشگاه پاتوبیولوژی رازی رشت

چکیده

  مقدمه: بتالاکتامازهای با طیف گسترده ( ESBLs ) به‏عنوان مهم‏ترین شاخص مقاومت به آنتی بیوتیک‏ها در بین انتروباکتریاسه‏ها در سراسر جهان هستند. در طول دهه گذشته، انواع CTX - M از ESBL شیوع بالایی داشته و بیشتر در ارتباط با مسببین مهم عفونت ناحیه ادراری ( UTI ) هستند. هدف از این مطالعه بررسی الگوی مقاومت به آنتی بیوتیک و فراوانی بتالاکتامازهای CTX - M در بین جدایه‏‏های E. coli با مقاومت چندگانه دارویی از بیماران مبتلا به UTI در شمال ایران است .   مواد و روش ‏‏ ها: 33‏ جدایه E. coli از نمونه‏های ادرار استفاده شد. فنوتیپ‏های ESBL جدایه‏ها با استفاده از آزمون سینرژی دیسک دوتایی ( DDST ) تعیین شدند. ژن‏های مرتبط با ESBL ، شامل گروه‏‏های (1، 2، 8 و 9) با استفاده از واکنش زنجیره‏ای پلیمراز ( PCR ) تکثیر شدند .   نتایج: تمام جدایه‏‏های E. coli حساس به پپیراسیلین بوده و 55 درصد آن‏‏ها مقاوم به سفالوسپورین‏‏های نسل سوم و چهارم بودند. تحلیل مولکولی حضور ژن CTX-M در 88 درصد جدایه‏های تولید کننده ESBL نشان داده شد. جدایه‏های E . coli حاوی CTX - M (1، 2، 8 و 9) بسیار مقاوم به چند آنتی بیوتیک نسبت به جدایه‏‏های فاقد CTX - M بودند. CTX-M-1 به‏عنوان شایع‏ترین نوع CTX - M در جدایه‏های E . coli تولید کننده ESBL بود . بحث و نتیجه ‏ گیری: بر اساس نتایج مطالعه حاضر، آنتی بیوتیک ترجیحی برای کنترل سویه‏‏های E. coli تولید کننده ESBL نوع CTX - M در شمال ایران، رشت، باید پپیراسیلین باشد. اگرچه، شیوع ESBL نوع CTX - M در بین جدایه‏‏های E. coli با مقاومت چندگانه دارویی کم بود، اما کنترل همین فراوانی کم نیز دارای اهمیت است.

کلیدواژه ها

CTX, CTX-M, M, اشیرشیا کلی, بتالاکتاماز وسیع الطیف, مقاومت چندگانه دارویی, عفونت ناحیه ادراری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.