مقایسه آزمایشگاهی اثر دهانشویه‏‏ های ایرانی و خارجی بر علیه کاندیدا آلبیکنس به‏ عنوان فلور قارچی شایع در دهان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه زیست شناسی میکروارگانیسمها، دوره: 3، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_BJM-3-12_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه طالبی

کارشناس ارشد، گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، کرج، ایران.

آذر سبکبار

دانشیار گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، کرج، ایران.

مجید ریاضی پور

دانشیار گروه قارچ و انگل شناسی،دانشکده پزشکی، دانشگاه بقیه الله، تهران، ایران

محسن صفاری

استادیار گروه آموزش بهداشت،دانشکده بهداشت، دانشگاه بقیه الله، تهران، ایران

چکیده

  مقدمه: کاندیدا آلبیکنس در 65 درصد از افراد سالم بدون علایم بالینی جدا شده است. دهانشویه‏ها برای بسیاری از اهداف پیشگیرانه و درمانی استفاده می‏شوند. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر دهانشویه‏های ایرانی و خارجی بر کاندیدا آلبیکنس به عنوان فلور قارچی رایج در دهان انجام شد .   مواد و روش ‏‏ ها: در این مطالعه، ازسوش استاندارد کاندیدا آلبیکنس 10231 ATCC ‏ استفاده شد. سپس از کشت تازه کاندیدا آلبیکنس (24 ساعته)، سوسپانسیون تهیه و OD آن در 530 نانومتر خوانده شد. سوسپانسیونکاندیدا آلبیکنس در محیط سابوروددکستروزآگارکشت داده شد. سپس، دو چاهک در محیط کشت ایجاد، در داخل آن‏ها دهانشویه ریخته (100 میکرولیتر) و در دمای 37 درجه سانتی‏گراد به مدت24 ساعت انکوبه شد. سپس، هاله عدم رشد اندازه گیری شد. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد ( MIC ) و حداقل غلظت کشندگی ( MFC ) دهانشویه‏‏ها نیز مشخص شد . داده‏ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ، آزمون‏های آماری T مستقل و تحلیل واریانس یک طرفه بررسی شد .   نتایج: نتایج مربوط به روش آگار دیفیوژن، MIC و MFC ، اختلاف معناداری بین اثرات ضد قارچی دهانشویه‏های ایرانی و خارجی نشان ندادند (05/0 Pvalue > ) .   بحث و نتیجه ‏ گیری: این مطالعه نشان داد که هر دو دهانشویه ایرانی و خارجی اثر خوبی دربرابر کاندیدا آلبیکنس به عنوان فلور قارچی شایع در دهان داشتند .  

کلیدواژه ها

کاندیدا آلبیکنس, فلور قارچی, دهانشویه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.