جستجوی مولکولی تریپانوزوم در شترهای یک‌کوهانه کشتار شده در کشتارگاه نجف‌آباد

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه زیست شناسی میکروارگانیسمها، دوره: 3، شماره: 10
  • کد COI اختصاصی: JR_BJM-3-10_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 460
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه مهرابیان

دکتری دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، ایران

محمدرضا محزونیه

دانشیار میکروبیولوژی، دانشگاه شهرکرد، ایران،

محمد ربانی خوراسگانی

دانشیار میکروبیولوژی، دانشگاه اصفهان، ایران،

حسین طهماسبی

دکتری دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، ایران

جاسم امیری ده چشمه

دکتری دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، ایران،

اعظم قربانی

کارشناس ارشد میکروبشناسی، دانشگاه اصفهان، ایران

حمید اسماعیلی نجفآبادی

دکتری دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، ایران

مهدی سلیمی

دانشجوی دکتری دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، ایران

چکیده

  مقدمه : تریپانوزوم‌ها حیوانات متعددی را آلوده کرده و تب، ضعف و رخوت ایجاد می‏کنند که به کاهش وزن و آنمی منجر می‌شود. اگر بیماری در دام‌ها درمان نشود می‌تواند به مرگ و زیان‏های جدی اقتصادی منتهی شود. مطالعه‌ حاضر به منظور ردیابی مولکولی تریپانوزوما در شترهای یک‌کوهانه کشتار شده در کشتارگاه نجف‌آباد انجام شد‏‏.   مواد و روش‏‏ها: تعداد 278 نمونه خون در سه بازه زمانی مختلف از شترهای یک‌کوهانه کشتار شده در کشتارگاه نجف‌آباد اخذ و برای ردیابی تریپانوزوما به روش PCR آزمون شدند.   نتایج: میزان آلودگی به تریپانوزما در کل 07/1 درصد بود. نمونه‌های مثبت تنها در فصل‌های بهار و تابستان یافت شدند (8/3 درصد). در فصل‌های پاییز و زمستان هیچ نمونه‌ی مثبتی به دست نیامد.   بحث و نتیجه‏گیری: نتیجه‌ حاضر می‌تواند بیانگر این مسئله باشد که خوشبختانه عفونت با تریپانوزوم در منطقه مورد مطالعه از شیوع بسیار پایینی برخوردار است. برای پیشگیری از بیماری پیشنهاد می‌شود از ورود دام‌های مشکوک به بیماری به کشور ممانعت شود. اگر امکان آزمایش دام‌های وارداتی که از نظر ظاهری سالم هستند به وسیله‌ آزمون‌های مولکولی وجود ندارد، توصیه می‌شود به وسیله‌ی آزمون‌های سریع و ساده‌ای مانند آگلوتینیشن آزمون که برای انجام آن نیاز به متخصص نیست ارزیابی شوند.  

کلیدواژه ها

تریپانوزوما, شتر, PCR

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.