الگوی مایکولیک اسید در مایکوباکتریم تجزیه کننده تولوئن در حضور کلسترول

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه زیست شناسی میکروارگانیسمها، دوره: 1، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_BJM-1-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 913
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گیتی امتیازی

استاد تمام میکروب شناسی، دانشگاه اصفهان، ایران

مریم فنایی

دانشجوی کارشناسی ارشد میکروب شناسی، دانشگاه اصفهان، ایران

آذر فرهنگ اصفهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد میکروب شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فلاورجان، اصفهان، ایران

زرین دخت امامی

دانشجوی دکتری میکروب شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فلاورجان، اصفهان، ایران

چکیده

  مقدمه: مایکولیک اسیدی که در دیواره­ی سلولی مایکوباکتریوم توبرکلوزیس حضور دارد، داری عوامل آنتی­ژنی است که می­توانند به عنوان نشانگرهایی برای ردیابی آنتی­بادی­های بیماری فعال توبرکلوزیس استفاده شوند. ردیابی آنتی­بادی توسط آنتی­ژن­های مایکولیک اسید حتی در عفونت­های همراه با بیماری ایدز می­تواند به­کار گرفته شود. استفاده از مجموعه­ای از مایکولیک اسیدها ممکن است باعث واکنش متقاطع آنتی­بادی با کلسترول شود و از این­رو مخاطره انگیز باشد. علاوه بر این­که مایکولیک اسید می­تواند در ارتباط با شناسائی بیماری توبرکلوزیس استفاده شود، مایکولیک اسید سویه­های غیربیماری­زا می­توانند گزینه­ی بسیار خوبی برای انتقال دارو به حساب بیایند. این ماده به‏خصوص برای اسپری دارو و انتقال آن از طریق بینی می­تواند کارآمد باشد. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر کلسترول بر سنتز مایکولیک اسید و پتانسیل آن برای انتقال دارو است .   مواد و روش ‏‏ ها: به منظور غربال‏گری باکتری­های تولیدکننده مایکولیک اسید از محیط غنی از تولوئن استفاده شد. یک باکتری اسیدفاست با رشد سریع جداسازی و با استفاده از روش PCR شناسائی شد. توالی مربوط به ژن 16S rRNA این باکتری با شماره دستیابی jn64433 در بانک ژنی NCBI ثبت و تولید مایکولیک اسید در محیط­های مختلف با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا ( (HPLC بررسی شد .   نتایج: در این مطالعه، تاثیر کلسترول بر بیوسنتز مایکولیک اسید توسط یک سویه غیربیماری­زا که از آب­های دریایی جداسازی شده است بررسی شد. مطالعات HPLC نشان می­دهد مایکولیک اسید سویه جداسازی شده یک دسته پیک اولیه دارد که این ویژگی در مایکولیک اسیدهای باکتری­های مایکوباکتریوم توبرکلوزیس و مایکوباکتریوم بویس نیز دیده می­شود. سویه­ی جداسازی شده رشد سریعی دارد و کلسترول می­تواند محرک تولید اسیدهای چرب طویل زنجیره در آن باشد .   بحث و نتیجه ‏ گیری: شباهت بین مایکولیک اسید سویه غیربیماری­زای جداسازی شده با مایکوباکتریوم­های بیماری­زا این پیشنهاد را می­دهد که مایکولیک اسیدی که از سویه­ی غیربیماری­زا جداسازی شده است می­تواند به عنوان ناقل دارو استفاده شود. اضافه کردن زرده­ی تخم مرغ به محیط کشت، باعث القای تولید اسیدهای چرب با طول بلند می­شود که این حالت می­تواند برای انتقال دارو به ماکروفاژها مناسب باشد .

کلیدواژه ها

ایکوباکتریوم, تولوئن, مایکولیک اسید, کلسترول

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.