ردیابی مولکولی استرپتوکوکوس آگالاکتیه و استرپتوکوکوس یوبریس در شیرهای ورم پستانی گاوها در استان اصفهان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه زیست شناسی میکروارگانیسمها، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_BJM-1-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 226
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن ممتاز

دانشیار میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، ایران

محمد سید فروتن

دکتری دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، ایران

تقی تکتاز

استادیار بیماریهای تولید مثل دام، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، ایران

مجتبی صادقی

دکتری دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، ایران

چکیده

مقدمه: ورم پستان یکی از شایع‏ترین و مهم‏ترین بیماری‏های گله‏های گاو شیری است. ورم پستان یک بیماری التهابی غده پستان است که ‏به‏وسیله‏ عوامل عفونی زیادی ایجاد می‏‏شود. استرپتوکوکوس آگالاکتیه و استرپتوکوکوس یوبریس به فراوانی از نمونه‏های شیر ورم پستانی گاو جدا شده اند. مواد و روش‏‏ها:. درکل 123 نمونه شیر از گاوان مبتلا به ورم پستان بالینی جمع آوری و بلافاصله به آزمایشگاه انتقال داده شد. شیر این مطالعه، به منظور بررسی میزان شیوع استرپتوکوکوس آگالاکتیه و استرپتوکوکوس یوبریس در شیر گاوان مبتلا به ورم پستان بالینی در گاوداری‏های صنعتی اطراف اصفهان، انجام شد ‏های ورم پستانی ‏به‏وسیله‏ آزمایش‏ ورم پستان کالیفرنیایی تأیید و همه نمونه‏ها با استفاده از آزمایش‏‏های میکروبی و بیوشیمیایی آزمایش شدند. در نهایت همه 123 نمونه با واکنش زنجیره ای پلیمراز دوباره ارزیابی شدند. نتایج: نتایج روش کشت نشان داد که باکتری‏های استرپتوکوکوس آگالاکتیه و استرپتوکوکوس یوبریس به ترتیب در 13 و 31/7 درصد‏ از نمونه‏های شیر، تشخیص داده شدند. واکنش زنجیره ای پلیمراز نشان داد که باکتری‏های استرپتوکوکوس آگالاکتیه و استرپتوکوکوس یوبریس به ترتیب در 51/19‏ و56/10 درصد‏ از نمونه‏های شیر تشخیص داده شدند. بحث و نتیجه‏گیری: نتایج این بررسی نشان داد، واکنش زنجیره ای پلیمراز برای تشخیص دو باکتری استرپتوکوکوس آگالاکتیه و استرپتوکوکوس یوبریس از دقت بالایی برخوردار است. ما استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز را برای کنترل کیفیت میکروبی نمونه‏های شیر، پیشنهاد می‏‏کنیم.

کلیدواژه ها

استرپتوکوکوس آگالاکتیه, استرپتوکوکوس یوبریس, شیر ورم پستانی, اصفهان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.