تبیین ابعاد حفاظت از محیط زیست در پرتو توسعه گرایی و همگرایی بین المللی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: فصلنامه مطالعات بین المللی، دوره: 16، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_ISJ-16-3_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 411
نویسندگان
کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه ازاد اسلامی واحد دماوند
دکتری حقوق محیط زیست و مدرس گروه حقوق محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
چکیده
امروزه حفاظت از محیط زیست، در پرتو همکاریهای جهانی به مثابه توسعه در حالی از جمله مصادیق همگرائی بین المللی به شمار میآید، که پایداری جهانی به طور چشمگیری تحت تاثیر رشد اقتصادی و تحولات اجتماعی قرار دارد، که این مهم همگام با توسعه در پرتو تعاملات، توافقات و همکاریهای بینالمللی بروز و ظهور پیدا میکند. تحقق این موضوع، در گرو ایجاد چارچوبهای دقیق و سازگار و تمرکز بر نوآوریهای پایدار انجام میپذیرد و رشد سبز با محوریت حفاظت از محیط زیست، رونقی دوچندان مییابد. در این پژوهش، برآنیم تا مسیر توسعهگرائی و همگرائی در نیل بسوی حفاظت از محیط زیست را تحلیل نمائیم. این پژوهش در پی پاسخگویی به این سوال است که؛ واکاوی توسعهگرایی و همگرائی بینالمللی چگونه به حفاظت از محیط زیست جهانی نظم و نسق میدهد؟ در این راستا، پژوهش حاضر بر این فرضیه استوار است، که با هدف حفاظت محیط زیست وتبیین نقش دولتها در برابر چالشها، با تکیه بر همگرایی بینالمللی و یکپارچهسازی قوانین، بعنوان یک موضوع مهم بینالمللی، چالشها و خلأهای اجرایی و حقوقی همگرایی بینالمللی، مدنظر قرارگرفتهاست. یافتههای این پژوهش نشان میدهد که تهدیدات محیط زیستی، مخاطرات وسیعی را به همراهداشته و حقوق بشر، در تقابل محیط زیست طبیعی و انسانی، مورد هجمه واقع شدهاست. با عنایت به نگاه توصیفی پژوهش، تقویت همگرایی بینالمللی در جهت نیل به حفاظت از محیط زیست به عنوان یک ارزش و چارچوب سیاستی ضروری و یک اولویت جدی تلقی گردیده، و راهبردی اساسی برای مهار مخاطرات محیط زیستی و رهیافتی مؤثر برای تعادل بخشی به توسعۀ پایدار است.کلیدواژه ها
حقوق بینالملل محیط زیست, همگرایی بینالمللی, مخاطرات زیستمحیطی, حفاظت محیط زیست, توسعۀ پایداراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.