طراحی و توسعه موتور پراید پایه گازسوز
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: نوزدهمین همایش سالانه مهندسی مکانیک
- کد COI اختصاصی: ISME19_622
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 5848
نویسندگان
شرکت سایپا، مدیریت مهندسی قوای محرکه
شرکت سایپا، مدیریت مهندسی قوای محرکه
شرکت سایپا، مدیریت مهندسی قوای محرکه
شرکت سایپا، مدیریت مهندسی قوای محرکه
چکیده
امروزه رویکرد به سوخت های جایگزین به عنوان یک استراتژی مهم در جهت نیل به کاهش وابستگی انرژی، بهبود آلایندگی هوا و تغییرات آب و هوایی به شمار میرود. علیرغم سالها اعمال سیاستهای تشویقی تمایل افراد برای استفاده از خودروهای گازسوز به کندی در حال رشد است. یکی از مسایل مؤثر در این زمینه به طراحی خودرو و موتور برمیگردد. شرکت سایپا که از نگاه آماری به عنوان بزرگترین شرکت تولید کننده خودروهای گازسوز جهان شناخته میشود، این مسئله را در بازخورد مشتریانش دیده است. موتور خودروهای دوگانه سوز فعلی این شرکت بر اساس کارکرد با سوخت بنزین طراحی شده و افت توان و گشتاور محسوسی هنگام استفاده از سوخت گاز در مقایسه با سوخت بنزین وجود دارد. این مسئله با اصلاحاتی که در بدنه خودرو جهت برآوردن الزامات تست تصادف صورت گرفت و منجر به افزایش وزن خودرو شد حادتر گردید. در این مقاله مجموعه اقدامات انجام گرفته در خصوصبهبود عملکرد موتور دوگانهسوز و تغییر طراحی آن بر اساس عملکرد باسوخت گاز تشریح شده است. عمده تغییرات در سیستم هوارسانی، جانمایی بهینه انژکتورهای گاز، نسبت تراکم، شکل محفظه احتراق، تقویت و بهبود خواص مکانیکی برخی از قطعات محفظه احتراق بوده است. خودروی مجهز به این موتور توانسته الزامات استاندارد ملی سماره 11904 با عنوان ویژگیها و روش آزمون موتورها و خودروهای پایه گازسوز را برآورده کند [ 1]. حداکثر توان و گشتاور این موتور در حالت گاز به ترتیب حدود 13 و 16 درصد نسبت به موتور فعلی رشد داشته در حالیکه از مصرف سوخت کاسته شده است.کلیدواژه ها
گاز طبیعی فشرده CNGموتور احتراق داخلی، موتور پایه گازسوز، بهینه سازی موتورمقالات مرتبط جدید
- تحلیل عددی تاثیر متغیرهای ضخامت و طول نمونه بر ناهمگنی کرنش ورق مسی براساس تعداد پاس های فرایند پرس کاری شیاری
- بهینه سازی سیستم راهگاهی و کاهش عیوب ریخته گری در پروانه پمپ با استفاده از نرم افزار Pro-CAST
- تاثیر انجماد نفوذ یکنترل شده بر سینتیک همگن سازی آلیاژ ۷۰۶۸ آلومینیم
- کاربرد تکنولوژی و فناوری در تولیدات خودرو و مهندسی مکانیک
- مروری بر فرصت ها و چالش های هوش مصنوعی در حوزه استخراج از معادن
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.