مقایسه کیفیت مراقبت های پرستاری از دیدگاه پرستاران و بیماران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پرستاری ، مامایی و پیراپزشکی، دوره: 5، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SJNMP-5-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 245
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم جام سحر

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

سوره خاکی

دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

سیمین اسمعیل پور زنجانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران

سهیلا مشعوف

دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران

چکیده

زمینه و هدف: کیفیت مهم‌ترین مسئله در عرصه خدمات سلامت به‌ویژه پرستاری است. ازآنجایی‌که هرگز نمی‌توان به سطح مطلق کیفیت دست‌یافت، بنابراین بررسی مستمر آن الزامی است. هدف این تحقیق، بررسی کیفیت مراقبت‌های پرستاری از دیدگاه پرستاران و بیماران است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی – تحلیلی در سال 1393، 210 بیمار بستری و 210 پرستار شاغل در مراکز آموزشی – درمانی شهید بهشتی تهران به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. پرسشنامه روا و پایا کیفیت مراقبت کوالپکس (QUALPAC) شامل 72 سؤال توسط بیماران و پرستاران تکمیل شد. برای تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS 21  و آزمون‌های تی مستقل و یومن ویت‌نی استفاده شد. یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد میانگین سن پرستاران 14/34 و میانگین سن بیماران 50/69 بود. همچنین 37/4% از بیماران و 84% از پرستاران کیفیت مراقبت‌های پرستاری در بعد روانی- اجتماعی، 38/8% از بیماران و 79% از پرستاران کیفیت مراقبت‌های پرستاری در بعد فیزیکی، 41/3% از بیماران و 68/5% از پرستاران کیفیت مراقبت‌های پرستاری در بعد ارتباطی را مطلوب ارزیابی کردند. نتایج آزمون یومن ویت‌نی نشان داد بین دیدگاه بیماران و پرستاران درباره کیفیت مراقبت پرستاری تفاوت معناداری وجود دارد (0/001 p< ). نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج، بیماران و پرستاران به علت دارا بودن پیش‌زمینه فکری متفاوت و تجارب مختلف زندگی دارای درک و دیدگاه متفاوتی نسبت به کیفیت مراقبتی بودند. لذا ارزیابی مجدد استانداردهای کیفیت مراقبت با رویکرد مددجو محوری به‌صورت دوره‌ای ضرورت دارد.

کلیدواژه ها

Nursing Care Quality, Patients, Nurses, کیفیت مراقبت پرستاری, بیماران, پرستاران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.