موانع و تسهیل کننده خود مراقبتی در مراقبین بیماران مبتلا به بیماری HIV/AIDS: یک مطالعه مروری نقلی

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 281

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JCE-7-2_001

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1399

چکیده مقاله:

مراقبت‌های طولانی‌مدت برای افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن و ناتوانی یک مسئله بسیار مهم در سطح جهان است. امروزه از بیماری ایدز به‌عنوان یکی از چالش‌ها در مراقبت‌های طولانی‌مدت اشاره می‌کنند. لذا مطالعه حاضر با هدف مروری بر موانع و تسهیل‌کننده‌های خود مراقبتی در مراقبین بیماران مبتلا به ایدز صورت پذیرفت. مطالعه حاضر مطالعه‌ای مروری نقلی  بوده که جهت تدوین این مقاله، پژوهشگران جستجوی کامپیوتری را با استفاده از کلمات کلیدی در پایگاه‌های اطلاعاتی همانند Google scholar ،SID ،Iranmedex ،Medline ، PubMed، Springer ، Science Direct، ProQuest  انجام دادند. در نهایت از داده‌های کامل 36 مقاله جهت نگارش این مقاله مروری استفاده شده است. یافته‌های مطالعه مروری حاضر منجر به دسته‌بندی مطالب در دو طبقه کلی و سه زیرطبقه گردید. یک؛ موانع خودمراقبتی در مراقبین بیماران مبتلا به ایدز شامل موانع فردی، بین­ فردی و موانع سازمانی و دو؛ تسهیل‌کننده‌های خودمراقبتی در مراقبین بیماران مبتلا به ایدز شامل تسهیل‌کننده‌های فردی، بین فردی و تسهیل‌کننده سازمانی می‌باشد. یافته‌های مرور نقلی حاضر نشان می‌دهد که مراقبت از افرادی که با بیماران مبتلا به ویروس  ایدز و بیماران ایدزی زندگی می‌کنند، اغلب استرس و ناامیدی زیادی را به دنبال دارد. در نتیجه توجه به نیازمندی‌های این گروه از مراقبان و تأثیر مراقبت در سلامت جسمانی و روانی آن‌ها ضرورت دارد و با درک بیشتر این افراد یک‌پایه محکم برای توسعه مداخلات مؤثر همانند آموزش، حمایت اجتماعی، برنامه‌های ویزیت مبتنی بر منزل می‌توان ارائه کرد.

نویسندگان

فرشته یزدانی

دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

مریم حاجی زاده ولوکلایی

دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

زینب حمزه گردشی

دانشیار گروه بهداشت باروری و مامایی، مرکز تحقیقات سلامت جنسی و باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران.

زهره شاه حسینی

دانشیار گروه بهداشت باروری و مامایی، مرکز تحقیقات سلامت جنسی و باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران.