مروری کوتاه بر تازه‌های درمان کهیر در کودکان و بزرگ‌سالان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دو فصلنامه تعالی بالینی، دوره: 8، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JCE-8-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 222
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد غفاری

دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران.

چکیده

   شیوع اختلالات آلرژیک، مانند کهیر، طی دهه‌ها افزایش‌یافته است. علت دقیق بیماری‌های آلرژیک ناشناخته است، اما عوامل ژنتیکی و محیطی در ایجاد آن‌ها نقش دارند.  بیماری‌های آلرژیک هزینه‌های مالی زیادی بر خانواده و جامعه تحمیل می‌کنند. بیماری کهیر، به‌خصوص نوع مزمن آن، تأثیر منفی قابل‌توجهی بر کیفیت زندگی  بیماران  می‌گذارد. براین اساس مطالعه ای مروری بر مبنای بررسی متون در منابع اینترنتی و پایگاه‌های اطلاعاتی در دسترس مانند؛ Pubmed، Scopus، Google Scholar، Up To Date با کلیدواژه‌های فارسی شامل؛ کهیر حاد، کهیر مزمن، درمان و راهنمای درمان جستجو انجام شد. اساس درمان  و مراقبت هر بیماری، شناسایی علت یا علل آن و اجتناب از آن علت یا علل می‌باشد. آنتی‌هیستامین‌ها در درمان کهیر حاد و مزمن در کودکان و  بزرگ‌سالان، در تمام دستورالعمل‌ها به‌عنوان اولین خط درمانی در نظر گرفته می‌شوند. این داروها در اکثر موارد سبب بهبود علائم کهیر می‌شوند. آنتی‌هیستامین‌های نسل دوم ترجیح داده می‌شوند. در اغلب موارد، بیماران به داروهای خط اول و دوم(آنتی‌هیستامین با دوز معمول و یا دو تا چهار برابر دوز اولیه) پاسخ می‌دهند و نیاز به داروهای خط سوم  به بعد(آنتی­لوکوترین­ها، اومالیزوماب و آنتی­ساپرسورها) کمتر است.  

کلیدواژه ها

Urticaria, Treatment, Guidelines, Antihistamines., کهیر, درمان, راهنمای بالینی, آنتی هیستامین ها.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.